instrumente care colorizează fotografiile

Am testat 7 instrumente care colorizează fotografiile folosind inteligența artificială

Dacă-ți place să readuci la viață fotografii vechi, alb-negru, probabil știi deja că există instrumente ce folosesc inteligența artificială care te ajută să le colorezi. Sau să le „colorizezi”, deși acesta nu e un termen aflat în DEX, ci el a apărut din zona de grafică digitală. Dacă dispui de un instrument A.I. bun, această colorizare devine floare la ureche, iar fotografiile vechi aduc la viață epoci demult apuse, într-un context nou și extrem de captivant.

Am testat 7 aplicații / site-uri / instrumente care-ți colorizează fotografiile cu ajutorul inteligenței artificiale. Încearcă-le și tu, creându-ți propriile albume foto vintage pe care să le arăți apoi familiei și prietenilor. Pentru test, am folosit o fotografie din Bucureștiul de altădată, reprezentând Gara de Nord.

instrumente de colorizare

MyHeritage

MyHeritage, site-ul care urmărește arborele genealogic al familiei utilizatorului, include un instrument de colorare a imaginilor, care este capabil să și restaureze fotografiile uzate. MyHeritage este favoritul nostru din această listă de 7 instrumente de colorizare a fotografiilor, iar cei care sunt dispuși să plătească pentru acest serviciu ar trebui să apeleze cu încredere la el.

myheritage instrumente de colorizare

MyHeritage elimină neclaritățile și granulațiile din fotografii iar pentru a accesa serviciul trebuie să te înregistrezi pe site, apoi să încarci imaginea. Instrumentul are și alte câteva opțiuni fascinante pe bază de A.I., precum animarea fotografiilor și A.I. Time Machine, cu care poți crea avatare generate de inteligența artificială călătorind prin istorie.

Ca user înregistrat ai parte de 10 fotografii colorizate gratuit (livrate, însă, cu watermark), după care va trebui să cumperi un abonament care pornește de la 4,92 euro / lună (facturat anual) în care intră însă mai multe lucruri legate de arborele genealogic.

CITEȘTE ȘI
Cele mai bune alternative la ChatGPT

MyHeritage funcționează și sub formă de aplicație, oferind utilizatorilor posibilitatea de a o accesa de pe orice dispozitiv. Există în acest sens o versiune de încercare gratuită de 14 zile de colorare nelimitată, dar cu informații de plată obligatorii.

Vance AI Image Colorizer

vance instrumente de colorizare

Acesta este unul dintre cele mai bune coloratoare de imagini AI, deoarece este antrenat pe milioane de imagini pentru a transforma fotografiile alb-negru în fotografii colorate. Colorizatorul nu numai că dă viață fotografiilor vechi, dar elimină și lipsa de claritate și zgomotul din ele.

Trebuie doar să încarci imaginea alb-negru, iar Vance AI colorizer va elimina orice fel de zgârietură, pată sau ruptură din ea pentru a o face perfectă. În doar câteva secunde, acest colorator adaugă culoare imaginilor alb-negru, celor sepia sau în diverse tonuri de gri. Instrumentul e o alegere excelentă pentru a colora fotografii de familie, peisaje alb-negru sau capturi de ecran din filme clasice.

Aplicația funcționează pe bază de credite, pe care le poți cumpăra, prețurile variind:

100 credite = 3,96 $

200 credite = 5,56 $

500 credite = 9,16 $

1000 credite = 14,36 $

Cu aceste credite poți coloriza fotografiile online, dar există și o aplicație, Vance AI PC, pe care o poți descărca pentru a coloriza apoi câte fotografii vrei, în baza unui abonament lunar sau anual.

Hotpot.ai

hotpot instrumente de colorizare

Hotpot AI este o soluție simplă pentru colorarea fotografiilor vechi alb-negru. În plus, ci Hotpot AI poți îmbogăți culoarea fotografiilor colorizate mai demult cu alte programe.

Instrumentul este ușor de utilizat, tot ce trebuie să faci este să încarci o fotografie pe site-ul Hotpot.ai. Aștepți câteva secunde și vei avea o versiune colorată a imaginii.

Pentru a face un reglaj fin, instrumentul îți permite să alegi între factori de colorare de la 12 la 25, lucru ce poate afecta calitatea imaginii generate. De asemenea, există mai multe opțiuni cu privire la ceea ce poți face cu fotografia respectivă. Poți să ștergi, să mărești, să faci reparații, sau să faci fotografia mai clară.

CITEȘTE ȘI
Tool-uri A.I. gratuite pe care să le folosești în 2023

Poți încerca Hotpot.ai gratuit, dar versiunile livrate sunt foarte mici ca dimensiune. Dacă vrei să ai acces la toate serviciile, trebuie să cumperi credite – de la 10 $ pentru 1000 credite pe lună.

Img2go.com

im2go instrumente de colorizare

Img2Go este o soluție gratuită de colorare AI pentru transformarea imaginilor alb-negru în imagini colorizate cu culori realiste. Acest instrument utilizează tehnici de colorizare AI și algoritmi de deep learning și, la fel ca alte instrumente similare, presupune doar încărcarea fotografiei pe site și așteptarea celor câteva secunde până la generarea versiunii colorate.

Poți selecta un grad de renderizare între 7 și 40, tipul de fisier livrat (11 tipuri, inclusiv jpg și png) și modelul de antrenament AI (Generic sau Nature & People). Prima versiune (am folosit Generic) ne-a fost generată prea puțin colorizată, dar la a doua, Gara de Nord din București a căpătat mai multă culoare.

Colorize.cc

colorize.cc instrumente de colorizare

Colorize.cc e unul dintre cele mai bune coloratoare de imagini din online, acesta fiind capabil nu doar să coloreze fotografii alb-negru ci și să restaureze fotografii vechi prin eliminarea neclarităților, a zgomotului, zgârieturilor, etc. Instrumentul integrează două motoare de inteligență artificială – modelul V1 pentru oameni și V2 pentru peisaje și clădiri.

Nu am fost dați pe spate de colorizarea fotografiei noastre, dar ne-a plăcut foarte mult cum a făcut restaurarea ei.

Colorize.cc oferă o versiune gratuită care generează trei imagini colorizate (cu watermark), site-ul oferind 3 pachete: de 9 $ (pentru restaurarea și colorizarea a 60 de fotografii), de 29 $ (pentru 450 fotografii) și de 99 $ (pentru 3000 fotografii).

Palette.fm

Palette.fm e un instrument excelent, care ne-a plăcut pentru opțiunile oferite în legătură cu tipul de colorizare. El face fotografiile alb-negru să arate foarte realist și propune câteva filtre din care să-ți selectezi favoritul, lucru mai rar întâlnit la alte instrumente similare.

CITEȘTE ȘI
Synthesia, instrumentul A.I. care-ți generează clipuri video „vorbite” de avataruri

Nu trebuie să descarci niciun soft pentru a folosi Palette.fm, ci încarci foarte simplu o fotografie, alegi filtrul dorit și primești rezultatul. Care poate fi descărcat în mod gratuit, la o rezoluție mică sau la una HD pentru care trebuie să cumperi credite – diverse planuri, de pildă 9 $ pentru 40 de credite.

DeepAI

deep.ai instrumente de colorizare

DeepAI este un instrument care propune un API de colorare a imaginilor ce lucrează pe imagini alb-negru pentru a le reînnoi prin completarea culorilor necesare. Cu ajutorul antrenării algoritmilor pe milioane de imagini în tonuri de gri și pe omologii lor colorați, instrumentul este capabil să readucă la viață fotografii de familie vechi și imagini istorice.

DeepAI se utilizează încărcând fotografia sau URL-ul imaginii dorite. Instrumentul este gratuit, dar trebuie să ții cont de faptul că dimensiunile imaginii încărcate nu trebuie să depășească 1200 x 1200 pixeli, în caz contrar dimensiunile fiind reduse automat și, evident, calitatea scăzută.

Testează și tu instrumentele de colorizare a fotografiilor alb-negru și spune-ne în comentarii care dintre acestea ți se pare cel mai bun.

Citește și: Am testat cele mai bune generatoare de imagini A.I., pe care să le folosești în 2023

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top