moduri distractive în care să folosești ChatGPT

10 de moduri distractive în care să folosești ChatGPT

GPT (Generative Pre-training Transformer) este un model de limbaj generativ dezvoltat de OpenAI care poate fi utilizat pentru a genera text prin învățarea de pattern-uri din datele de intrare. În general, acest lucru poate fi utilizat pentru a răspunde la întrebări, a face predicții sau a genera texte originale.

ChatGPT, chatbot-ul dezvoltat de OpenAI, face furori prin capacitatea sa de a răspunde la întrebări și la a genera conținut ce poate fi folosit (cu grijă) în cele mai diverse moduri. Poate l-ai testat și ai văzut deja de ce este capabil. Ne-am jucat un pic cu minunea digitală cu combustibil de inteligență artificială și am descoperit câteva moduri distractive în care să folosești ChatGPT. Am folosit comenzi în limba română, însă cel mai bine este, totuși, să folosești engleza. Am constatat că traducerile nu sunt perfecte și, parcă, și creativitatea e mai redusă dacă-i ceri lucruri în română.

Generează glume cu ChatGPT

Nu putem spune că are un simț al umorului extraordinar de șlefuit, dar, la o adică ChatGPT poate genera glumițe de care să te amuzi. Cel mai bine pe zona asta îl încerci folosind prompturi în engleză, dar și cele în română dau rezultate.

L-am rugat să genereze o glumă cu câini și pisici.

moduri distractive în care să folosești ChatGPT glume

Explică teorii complicate copiilor cu ChatGPT

Dacă vrei să explici unui copil cum stă treaba cu diverse teorii sau chiar dacă vrei să primești tu însuți explicații legate de concepte care ți se par complicate, întreabă ChatGPT și vei primi orice fel de răspuns. Noi i-a cerut să explice, pe scurt, teoria relativității.

CITEȘTE ȘI
Synthesia, instrumentul A.I. care-ți generează clipuri video „vorbite” de avataruri
moduri distractive în care să folosești ChatGPT teorii

Sugerează idei de cadouri cu ChatGPT

Se apropie ziua de naștere a prietenilor sau rudelor? Vin Sărbătorile și habar n-ai ce-ai putea să le faci cadou? Întreabă ChatGPT și vei primi liste surprinzătoare care, poate, îți vor debloca ideile.

L-am întrebat ce să-i cumpărăm de ziua ei, prietenei care împlinește 30 de ani și e pasionată de desen. Nu toate cele 10 propuneri de pe listă sunt de luat în seamă, dar nici nu sunt toate de lepădat.

moduri distractive în care să folosești ChatGPT cadouri

Găsește nume pentru diverse obiecte cu ChatGPT

ChatGPT e destul de creativ atunci când vine vorba de oferit sugestii de nume. Poate ai inventat un obiect și nu știi ce nume să-i dai – te ajută ChatGPT. Noi ne-am gândit să inventăm un cocktail nou, dar n-am știut cum să-l denumim.

moduri distractive în care să folosești ChatGPT nume cocktail

Generează idei de vacanță și itinerarii cu ChatGPT

Vrei să primești o idee de destinație în care să pleci în vacanță? Întreabă chatbot-ul și va fi fericit să-ți ofere idei de călătorie fără număr. Dacă vrei să fii mai specific, cere-i să-ți dea itinerarii și ți le va livra pe tavă. Verifică-le, însă, înainte – acuratețea răspunsurilor pe această zonă nu este întotdeauna de 100%.

moduri distractive în care să folosești ChatGPT idei vacanta

Generează un plan de fitness cu ChatGPT

Vrei să te menții în formă, dar nu prea știi de unde și în ce fel să te apuci? Cere-i ChatGPT-ului să-ți sugereze un plan de fitness. Cu cât îi ceri să ți-l dea mai detaliat (pe săptămâni sau zile, cu atât o va face). Noi ne-am gândit că am vrea să fim în stare să alergăm:

CITEȘTE ȘI
Cele mai bune instrumente AI pentru a scrie cărți
moduri distractive în care să folosești ChatGPT plan fitness

Generează idei pentru dating cu ChatGPT

Ai o întâlnire și nu prea știi ce activități să-i propui? ChatGPT îți deblochează creativitatea. Dă-i câteva detalii în plus și te vei trezi cu un platouaș plin cu idei.

moduri distractive în care să folosești ChatGPT dating

Structurează-ți o lecție sau un curs cu ChatGPT

Uneori, profesorii au prea mulți elevi și prea puțin timp la dispoziție. Sigur, ei sunt obligați să urmeze clasica programă școlară, dar ce-ar fi dacă ar ieși un pic din limitele ei, pe subiecte care să devină mult mai de interes pentru cei din clasă? Orice profesor poate apela la ChatGPT pentru a structura o lecție. L-am rugat să facă o structură scurtă pentru un curs de  

moduri distractive în care să folosești ChatGPT curs

Scrie povești de adormit copiii cu ChatGPT

Dacă nu mai știi ce povești să citești celui mic la culcare, roagă ChatGPT-ul să-ți genereze. Sau, mai mult, el poate să-ți scrie povești pe care mai apoi să le dezvolți și să le ilustrezi cu un program de generare a imaginilor A.I. Am cerut chatbot-ului să ne scrie o poveste despre un extraterestru.

moduri distractive în care să folosești ChatGPT povesti

Creează un quiz cu ChatGPT

Oricui îi place să rezolve un quiz. Quizurile sunt relaxante și provocatoare în același timp, prin urmare dacă ai puterea și răbdarea să concepi unul bun și să-l pui pe un blog sau pe rețelele sociale, probabil acesta se va viraliza. Ca să nu-ți bați capul foarte tare căutând întrebări și răspunsuri dintr-un anumit domeniu, îl poți ruga pe ChatGPT să o facă. Noi am vrut să facem un quiz legat de istorie.

moduri distractive în care să folosești ChatGPT quiz

Concluzie

Acestea sunt doar 10 exemple de moduri distractive în care să folosești ChatGPT. Dar, vorba ceea… sky is the limit. Folosește-ți imaginația pentru a cere chatbot-ului de la OpenAI să-ți livreze și lucruri mai serioase, care să te ajute în activitatea de zi cu zi.

CITEȘTE ȘI
8 instrumente de Inteligență Artificială cu care poți face bani

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top