servicii de traducere bazate pe Inteligența Artificială

Cele mai bune servicii de traducere bazate pe Inteligența Artificială (A.I.)

Odată cu dezvoltarea pe scară largă a aplicațiilor ce folosesc inteligența artificială, rolul traducătorilor clasici a început să devină din ce în ce mai mic. Așa cum susținem de fiecare dată (și o vom face mereu aici), orice meserie aflată în pericol de a fi înlocuită de A.I. trebuie regândită. Fără panică, ci cu interpretarea logică: ce aș putea face ca să mă folosesc de A.I., în așa fel încât acesta să nu mă înlocuiască. De aceea, venim în sprijinul traducătorilor, dar nu numai, cu această listă ce include cele mai bune traducătoare online, bazate pe A.I.

Practic, traducerea automată neuronală (NMT) oferă furnizorilor de servicii pentru companii și clienților acestora un impuls uriaș, cu ajutorul noilor rețele neuronale artificiale, care necesită mult mai puțină memorie decât modelele tradiționale de traducere automată statistică (SMT).

Rapidă și sigură, având posibilitatea de a face traduceri dintr-o mulțime de limbi și dialecte, traducerea automată evită necesitatea unui intermediar pentru a facilita comunicarea. În plus, traducerea automată devine mai ieftină decât traducătorii umani dar, atenție!, eliminarea completă a factorului uman este o greșeală, deoarece orice text tradus automat are (cel puțin deocamdată), nevoie de o periere și o adaptare la realitățile limbii respective. Una peste alta, aceste instrumente te ajută enorm, mai ales dacă ele sunt folosite, la rândul lor, în mod inteligent și nu… brut.

Ce este un traducător bazat pe inteligența artificială

Un instrument de traducere bazat pe inteligența artificială este un instrument digital care ajută la traducerea diferitelor limbi, fie că sunt vorbite sau scrise, într-o limbă aleasă cu ajutorul tehnologiei A.I. Siri de la Apple, Google Translate și Duolingo sunt exemple bune în acest sens, iar în afară de depășirea barierei lingvistice în comunicare, un traducător A.I. poate avea un rol important în învățarea limbilor străine. În plus, este ușor de accesat și poate ajuta mult utilizatorul pe parcursul călătoriilor.

13 Mirai Translate

mirai translate

Unul dintre programele și instrumentele de traducere cu inteligență artificială utilizate adesea de marile corporații este Mirai Translate, care este o traducere automată neuronală operațională în mai multe limbi. Instrumentul ajută companiile să își mărească productivitatea și viteza de traducere, deoarece este compatibil cu numeroase formate de fișiere. 

Pe lângă traducerea de text, Mirai acceptă și traducerea vocală. Potrivit companiei, instrumentul oferă un nivel ridicat de securitate și atinge același nivel de acuratețe a traducerii precum un om de afaceri cu un scor TOEIC de 960. 

Soluția de traducere automată AI este o alegere excelentă pentru traducerea documentelor corporatiste și ar fi benefică pentru orice companie care se ocupă de proiecte multilingve. De asemenea, oferă o funcție de dicționar al utilizatorului pentru a traduce texte și fișiere pe grupuri. 

12 Alexa Translations

alexa translations

Aflată în industria serviciilor lingvistice încă din 2002, Alexa Translations este cotată drept cea mai bună companie de traduceri de documente din domeniul juridic, financiar, marketing, tehnic și guvernamental.

CITEȘTE ȘI
Tool-uri A.I. gratuite pe care să le folosești în 2023

Oferind utilizatorilor săi servicii de învățare automată personalizate și premium, acest traducător A.I. are o viteză de neegalat în traducerea textelor, potrivindu-se aproape perfect cu serviciile unui traducător uman. Pe scurt, Alexa poate traduce până la 100 de documente în câteva secunde, poate fi folosit pentru a traduce conținut web și oferă rezultate specifice fiecărui client în parte.

Serviciul Alexa Translations nu este gratuit (fiind necesară o cerere de ofertă), dar ai posibilitatea de a-l încerca într-o perioadă de probă, din acest motiv fiind pretabil mai degrabă pentru companii decât pentru utilizatorii individuali.

11 Taia

taia translator

Taia e un serviciu de traducere bazat pe A.I., care oferă traduceri precise pentru 97 de limbi. Acesta combină tehnologia inteligenței artificiale și experiența traducătorilor de top pentru a obține cele mai bune rezultate. 

Procesul pentru traducerile Taia implică oameni care mai întâi finalizează traducerile, folosind traducerea automată pentru a accelera procesul. Taia nu necesită instalarea niciunui program și oferă o estimare instantanee a tarifului. 

Instrumentul promite traduceri de înaltă calitate și la timp, cu o rată de satisfacție a clienților de 99,4%. Compania oferă, de asemenea, suport pentru proiecte pe termen lung pentru cei care au nevoie de mai multe traduceri efectuate. 

10 Phrase

phrase servicii de traducere bazate pe Inteligența Artificială

Phrase este un furnizor de tehnologie de traducere care oferă servicii pentru industria de traduceri în ideea de a automatiza localizarea unor volume mari de conținut multilingv cu ajutorul tehnologiei sale de traducere bazate pe inteligență artificială.

Printre clienții companiei se numără companii private, parteneri de localizare, lingviști independenți și universități, precum și companii precum Uber, Zendesk, Supercell și Vistaprint.

9 Ali Baba Translate

servicii de traducere bazate pe Inteligența Artificială ali baba

Folosindu-se de tehnologia sa de vârf de procesare a limbajului natural și de datele masive de comerț electronic pe care le deține, Alibaba Translate a dezvoltat un sistem Neural Machine Translation (NMT) bazat pe mecanismul de atenție. În prezent, sistemul a fost utilizat pe scară largă în diverse servicii legate de comerțul electronic pentru câmpuri de date de bază, inclusiv SEO, căutări, titluri de produse, detalii despre produse, comentarii despre produse, mesagerie instantanee și controlul riscurilor.

Pe lângă reducerile etapizate, cumpărătorii de pachete de resurse pot accesa acum sistemul pentru a traduce gratuit 1 milion de caractere în fiecare lună.

8 Amazon Translate

amazon translate servicii de traducere bazate pe Inteligența Artificială

Amazon Translate este un serviciu de traducere automată neuronală (NMT) oferit de gigantul comerțului electronic prin intermediul unui API care permite traducerea în timp real sau pe loturi a textului din limba sursă în limba țintă. 

Amazon susține că serviciul se potrivește cazurilor în care volumul de conținut este mare, viteza este critică, iar un nivel scăzut de imperfecțiune a traducerii este acceptabil.

7 Google Translate

Google translate

Nu poți să nu incluzi Google Translate în această listă și chiar dacă traducerile făcute prin serviciul celui mai mare motor de căutare par cizelate cu toporul, ele au crescut mult calitativ în ultimii ani. Știm că serviciul multilingv de traducere automată neuronală de la Google este capabil să convertească rapid și convenabil o limbă în alta și ar mai trebui spus că el este unic în multe privințe, inclusiv în cea că este capabil să traducă din/în toate limbile.

CITEȘTE ȘI
Talk to Books. Vorbește cu cărțile prin intermediul inteligenței artificiale!

Fie că este vorba de documente text pe care le poți scana cu camera foto sau de o conversație vocală, mașinăria automată a Google Translate poate sparge granițele lingvistice de pe orice dispozitiv mobil. Evident, în mod gratuit.

6 Bing Microsoft Translator

BingTranslator

Bing Microsoft Translator este un serviciu de traducere automată în cloud produs de Microsoft. Instrumentul face parte din Microsoft Cognitive Services, fiind integrat în motorul de căutare Bing, dar și în Microsoft Office, SharePoint, Microsoft Edge, Skype, Visual Studio etc.

Bing Microsoft Translator oferă companiilor servicii de traducere text și vorbire prin intermediul serviciilor cloud și suportă 105 limbi și 12 sisteme de traducere vocală care alimentează funcția de conversație live Microsoft Translator. 

În plus, Microsoft Translator permite traducerea din imagini, voce, opțiuni și link-uri care produc valoare și oferă o experiență prietenoasă utilizatorilor. 

Traducerile nu sunt atât de precise precum cele efectuate de DeepL, dar te poți folosi de serviciul Microsoft, ca bază de traduceri pe care să le îmbunătățești ulterior, mai ales că este în totalitate gratuit.

5 SYSTRAN Translate

servicii de traducere bazate pe Inteligența Artificială systran

SYSTRAN are o istorie îndelungată. A fost fondată în 1968, fiind prima companie care a oferit servicii comerciale de traducere automată. Asta nu înseamnă că acest pionier în domeniu s-a culcat pe lauri, el actualizându-și în mod regulat instrumentul SYSTRAN Translate cu tehnologii și funcții de traducere automată de ultimă generație.

De exemplu, cel mai recent motor de traducere automată pur neuronală (PNMT) de la SYSTRAN modelează întregul proces de traducere automată printr-o rețea neuronală artificială pentru traduceri de mare precizie.

4 iTranslate

itranslate

iTranslate – serviciu de traducere online ce aparține de Mosaic Group, o companie IAC – oferă prin platforma sa diverse aplicații pentru consumatori, între care iTranslate Translator, iTranslate Converse și asistentul de scriere cu inteligență artificială Typeright. Clienții corporatiști pot beneficia de serviciile de traducere și comunicare prin intermediul API-urilor la nivel de companie.

iTranslate Translator este o aplicație care traduce text, voce, site-uri web și imagini. Aplicația efectuează traduceri în peste 100 de limbi, inclusiv arabă, bengaleză, cehă, chineză, olandeză, engleză, germană, spaniolă, zulu și vietnameză. Poți tasta textul pentru traducere sau să folosești funcția de recunoaștere vocală, în modul translate voice to text. Toate traducerile apar în formă scrisă și în format audio. Cu ajutorul funcției Lens, se pot face fotografii ale textului pentru traducerea automată a cuvintelor, frazelor, semnelor, meniurilor și a unor bucăți de text, inclusiv pasaje din cărți sau articole.

CITEȘTE ȘI
10 site-uri A.I. care te vor fascina

Utilizarea aplicației este gratuită, dar în acest caz este valabilă doar pentru 300 de traduceri pe lună – după aceea va trebui să te abonezi pentru 4,99 dolari pe lună sau 39,99 dolari pe an. Poți beneficia de aplicația iTranslate în versiunea web, pentru Android sau iOS.

3 Alexa Translations

servicii de traducere bazate pe Inteligența Artificială alexa

Aflată în industria serviciilor lingvistice încă din 2002, Alexa Translations este cotată drept cea mai bună companie de traduceri de documente din domeniul juridic, financiar, marketing, tehnic și guvernamental.

Oferind utilizatorilor săi servicii de învățare automată personalizate și premium, acest traducător A.I. are o viteză de neegalat în traducerea textelor, potrivindu-se aproape perfect cu serviciile unui traducător uman. Pe scurt, Alexa poate traduce până la 100 de documente în câteva secunde, poate fi folosit pentru a traduce conținut web și oferă rezultate specifice fiecărui client în parte.

Serviciul Alexa Translations nu este gratuit (fiind necesară o cerere de ofertă), dar ai posibilitatea de a-l încerca într-o perioadă de probă, din acest motiv fiind pretabil mai degrabă pentru companii decât pentru utilizatorii individuali.

2 ChatGPT

ChatGPT

Fără a fi, practic, un serviciu de traduceri A.I., chatbotul ChatGPT, de la OpenAI, poate face cu ușurință acest lucru. Pur și simplu îi dai comanda de a traduce un text într-o anumită limbă și el o va face. Ba mai mult, dacă este îndrumat cu atenție, ChatGPT poate corecta textul tradus, în funcție de informațiile și direcțiile care i se dau. Nu mai e nevoie să spunem că ChatGPT este un serviciu gratuit.

1 DeepL Translator

DeepL Translate

În opinia noastră, acesta este cel mai bun traducător A.I. al momentului. Rapid și precis, DeepLTranslator face adevărate minuni cu traducerile text-to-text. Având posibilitatea de a personaliza traducerile, utilizatorul poate păstra un control destul de mare asupra traducerii automate. Tehnologia AI păstrează formatarea documentului original, economisind astfel foarte mult timp. Poți face traduceri în/din peste 30 de limbi internaționale, iar DeepL are și o versiune descărcabilă și instalabilă pe orice sistem de operare, pentru o rulare mai rapidă și mai convenabilă.

Poți folosi foarte bine varianta free pentru texte oricât de lungi, cu precizarea că va trebui să le traduci pe calupuri de câte 5000 de caractere. Dacă vrei să cumperi varianta Pro, planurile pornesc de la 8,99 euro / lună și oferă o serie de caracteristici binevenite, precum caractere nelimitate dintr-o singură introducere de text, upload de fișiere de 10 MB, glosar de 5000 de intrări etc.

Concluzie

Serviciile de traducere cu inteligență artificială pot fi un instrument util pentru traducerea rapidă și ușoară a textului sau a discursului dintr-o limbă în alta, dar nu ar trebui să ne bazăm 100% pe acestea pentru traduceri importante sau oficiale. Întotdeauna este necesar ca un traducător uman să revizuiască traducerea pentru a se asigura de acuratețea și claritatea acesteia.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top