planificator de calatorie

7 instrumente AI de planificare a călătoriei, pentru itinerarii spectaculoase

Planificarea unei călătorii poate fi un proces care consumă foarte mult timp și, care, uneori, devine frustrant. De la căutarea celor mai bune oferte la zboruri, găsirea cazării perfecte, vizitarea atracțiilor turistice și explorarea bucătăriilor locale, acest proces devine pentru unii copleșitor și greoi. Cu toate acestea, cu ajutorul inteligenței artificiale (IA), totul poate fi mult mai simplu.

În acest articol vom detalia 7 instrumente AI de planificare a călătoriei, care schimbă regulile jocului pentru călătorii din întreaga lume. Vom discuta despre șapte tool-uri care utilizează inteligența artificială pentru a genera itinerarii de călătorie personalizate și eficiente.

Importanța simplificării procesului de planificare a călătoriilor

planificatoare de călătorii AI

Planificarea unei călătorii poate fi o sarcină dificilă și consumatoare de timp. Și asta deoarece sunt foarte multe detalii ce trebuie luate în considerare, cum ar fi destinația, datele călătoriei, bugetul, preferințele personale și multe altele. Din fericire, aplicațiile AI pentru planificarea călătoriilor pot ajuta la simplificarea acestui proces și la a face experiența călătoriei mult mai plăcută și mai relaxată.

Prezentare generală a aplicațiilor de planificare a călătoriei

Vom discuta despre trei aplicații AI pentru planificarea călătoriilor: Roam Around, iPlan.ai și Paw Me Now. Aceste aplicații utilizează algoritmi AI avansați pentru a crea itinerarii personalizate, bazate pe preferințele și nevoile fiecărui utilizator. Fiecare aplicație are caracteristici și funcționalități diferite, astfel încât să o poți alege pe cea mai potrivită pentru tine și nevoile tale.

Entuziasm și anticipare pentru beneficiile IA în călătorii

Utilizarea inteligenței artificiale în planificarea călătoriilor aduce numeroase beneficii și oportunități. Aceste aplicații economisesc timp și efort, oferind itinerarii personalizate și recomandări în funcție de preferințe. De asemenea, ele pot ajuta la descoperirea de destinații noi și interesante, la găsirea celor mai bune oferte și la planificarea călătoriilor pet-friendly. Cu ajutorul IA, călătoriile pot deveni mai ușoare, mai plăcute și mai memorabile.

Cele mai bune planificatoare de călătorie AI

Roam Around: un planificator de călătorie gratuit

roam around instrumente AI de planificare a călătoriei

Roam Around este un planificator de călătorie care generează planuri de călătorie personalizate. Are un design simplu al interfeței de utilizare care permite utilizatorilor să introducă o locație dorită și să acceseze o listă de locuri populare din acea zonă. Roam Around nu se limitează la a sugera locuri de vizitat, ci oferă un plan detaliat a ceea ce ar trebui să faci și la ce oră. Recomandă hoteluri în care te poți caza și oferă linkuri către alte facilități de cazare.

În afară de text, Roam Around adaugă imagini la itinerar, oferind o imagine a ceea ce te așteaptă atunci când vizitezi o anumită locație. În plus, poți partaja itinerariul  cu alte persoane – ceea ce este util, scutindu-te de grija utilizării altor aplicații terțe.

Pro:

Acces la imagini de înaltă calitate. Roam Around generează fotografii ale destinațiilor populare, ajutându-te să înțelegi mai bine o zonă.

Link-uri utile. Roam Around oferă linkuri către hoteluri, muzee, parcuri și alte facilități, permițând călătorilor să găsească rapid cazare, transport, mâncare și servicii medicale.

Ușor de utilizat. Cu interfața sa simplă, Roam Around le permite utilizatorilor să caute și să găsească cu ușurință conținut relevant. 

CITEȘTE ȘI
Cele mai bune instrumente AI pentru rețelele sociale în 2023

Contra:

Poate fi nepractic. Roam Around poate ignora distanțele dintre locații, ceea ce face ca unele excursii să nu fie practice. De exemplu, poate sugera rute care sar între locații, în loc să urmeze o cale logică.

Poate sugera inexactități. La fel ca în cazul tuturor tool-urilor AI care utilizează platforma ChatGPT, nu are capacități de căutare, astfel încât poate avea informații incorecte privind disponibilitatea curentă și alte detalii.

iPlan.ai: Planificatorul de călătorie AI portabil

iplan instrumente AI de planificare a călătoriei

iPlan.ai este o aplicație AI de planificare a călătoriilor care îți pune la dispoziție un asistent de călătorie personal în buzunar. Această aplicație mobilă are o interfață ușor de utilizat oferind funcționalități avansate pentru a-ți face planificarea călătoriilor cât mai ușoară și mai eficientă posibil.

Interfața aplicației iPlan.ai este simplă și frumoasă, asigurând o experiență plăcută utilizatorilor. Dar cel mai bun lucru este că această aplicație este gratuită și nu conține reclame în interiorul aplicației, oferindu-ți o experiență fără întreruperi și fără costuri suplimentare.

Pentru a începe planificarea călătoriei, tot ce trebuie să faci este să selectezi destinația dorită și să alegi preferințele tale de călătorie. Acestea includ numărul de zile pe care dorești să le petreci în locația respectivă, momentele zilei în care vrei să vizitezi obiective turistice, data de început și de sfârșit a călătoriei, numărul de persoane cu care călătorești, interesele legate de călătorie și bugetul disponibil.

După ce ai selectat destinația și ai ales preferințele, iPlan.ai va genera un plan de călătorie complet, divizat pe zile definite. Acest plan detaliat îți va indica activitățile recomandate pentru fiecare zi a călătoriei, ținând cont de preferințele și interesele tale.

Toate obiectivele turistice din planul de călătorie sunt marcate pe hartă, permițându-ți să vezi distanța dintre ele și să planifici traseul. Mai mult, aplicația este integrată cu Google Maps, astfel încât poți utiliza Google Maps pentru navigare și pentru a te ghida către fiecare obiectiv turistic din plan.

Un dezavantaj al aplicației iPlan.ai este că oferă planuri de călătorie doar pentru orașele populare ale lumii. Dacă totuși călătorești într-un oraș mai puțin cunoscut, este posibil să nu găsești un plan complet de călătorie în aplicație. Cu toate acestea, aplicația este în continuă dezvoltare și este posibil ca în viitor să ofere planuri de călătorie și pentru alte destinații.

Trip Planner AI

trip planner

Trip Planner AI te ajută să generezi itinerarii în funcție de buget și timp. Dispune de o interfață de utilizator atractivă din punct de vedere vizual, care este ușor de parcurs și de identificat conținutul dorit. În afară de crearea planului de călătorie, Trip Planner AI te ajută și să găsești hoteluri și zboruri către destinația ta. 

La capitolul avantaje se adaugă faptul că Trip Planner AI suportă mai multe limbi, inclusiv engleza, spaniola și portugheza. Ai acces la călătoriile anterioare, astfel că Trip Planner AI păstrează date despre călătoriile și planurile anterioare, permițându-ți să revizuiești cheltuielile sau să îmbunătățești experiența de călătorie viitoare.  De asemenea, Trip Planner AI dispune de o hartă integrată, care evidențiază caracteristicile sau locurile populare pe care le propune.

CITEȘTE ȘI
10 site-uri A.I. care te vor fascina

La dezavantaje includem faptul că e posibil ca în cadrul unor călătorii mai lungi în aceeași locație, să repete recomandările din primele zile.

Când l-am testat, Trip Planner Ai părea să fie gratuit, deși citisem despre faptul că ar avea o versiune Pro după primele 3 generări de itinerarii gratuite. Probabil că între timp aceasta a fost scoasă.

Paw Me Now: un planificator de călătorie AI pentru proprietarii de câini

pawmenow

Paw Me Now este o aplicație AI care facilitează planificarea călătoriilor pentru proprietarii de câini. Această aplicație este concepută pentru a crea planuri de călătorie care includ destinații prietenoase cu câinii, hoteluri, activități, restaurante și mijloace de transport.

Una dintre caracteristicile de bază ale Paw Me Now este posibilitatea de a selecta rasa câinelui, vârsta și nivelul de activitate. Aceste informații sunt utilizate pentru a personaliza planurile de călătorie în funcție de nevoile specifice ale câinelui tău.

Pentru a începe planificarea călătoriei cu Paw Me Now, trebuie să selectezi rasa câinelui tău, vârsta și nivelul de activitate. Apoi, trebuie să introduci destinația călătoriei, durata șederii și preferințele legate de hoteluri, activități și restaurante. Pe baza acestor informații, aplicația va genera un plan de călătorie personalizat care include destinații prietenoase cu câinii, hoteluri care permit animalele de companie, activități adecvate pentru câini și restaurante care permit accesul cățeilor.

Paw Me Now utilizează algoritmi AI avansați pentru a oferi sugestii și recomandări personalizate în funcție de nevoile câinelui tău. De exemplu, dacă ai un câine energic și activ, aplicația poate sugera activități care implică alergarea sau plimbarea în aer liber. Dacă ai un câine mai în vârstă sau cu o nivel de activitate mai redus, aplicația poate sugera activități mai liniștite și relaxante.

Aplicația Paw Me Now face planificarea călătoriilor cu câini mai simplă și mai plăcută. Poți fi sigur că vei găsi destinații, hoteluri și activități care să se potrivească nevoilor și preferințelor câinelui tău, făcând astfel călătoria o experiență plăcută și relaxantă pentru amândoi. Aplicația este gratuită.

Curiosio – curiozitatea nu omoară pisica, ci o face să călătorească

curiosio

Curiosio este o platformă de călătorie pentru generarea de planuri de călătorie multi-point, în funcție de timpul și bugetul disponibil al unei persoane. 

Prin indicarea locului, a duratei și a bugetului dorit, Curiosio te poate ajuta să generezi un itinerar detaliat. Iar dacă nu îți place planul principal, Curiosio îți oferă și itinerarii alternative pe care să le analizezi urmând a-l alege pe cel care ți se potrivește.

Cu ajutorul inteligenței artificiale, Curiosio poate oferi rute și direcții către destinație, asigurându-se că nu te pierzi. Fiecare punct de pe traseu este interactiv, permițându-ți să faci clic pe el și să accesezi și mai multe informații. Rutele Curiosio pot fi exportate în HERE Maps și Google Maps pentru navigare.

CITEȘTE ȘI
Cum să-ți faci o poză de profil cu ajutorul unui instrument A.I.

Deși instrumentele de inteligență artificială nu pot garanta certitudine 100%, algoritmii ML ai Curiosio iau în considerare mulți factori de risc în timpul calculării traseelor. Ca urmare, aceștia pot recomanda rute mai sigure pentru a îmbunătăți experiența de călătorie.

În plus, Curiosio își sugerează cum îți poți cheltui timpul și banii pentru a te bucura mai mult (și mai eficient) de călătorie. Interesante sunt, de asemenea, sugestiile de articole pe care ți le face, legate de destinația dorită.

La lucrurile care ne-au plăcut mai puțin am pune faptul că pentru a genera un itinerar detaliat, Curiosio solicită mai multe detalii, inclusiv punctele de plecare și de sosire, punctele suplimentare, temele și datele de călătorie, fapt ce poate îngreuna un pic procesul. Mai mult, momentan Curiosio are o listă limitată de țări pentru care poți face planificări de călătorie (de pildă, România nu se află printre ele).

Curiosio este un instrument gratuit.

AIcotravel

aicotravel

Aicotravel listează pe pagina sa de start orașele în trend, dar poți căuta o destinație pentru a găsi locuri celebre, oferindu-ți informații scurte, imagini și opțiuni de cumpărare a diverselor tururi sau activități. Secțiunea World Feed conține itinerarii ale unor locuri de renume mondial.

Trebuie să te înregistrezi pentru a crea planuri de călătorie personalizate. Planificatorul de călătorii are opțiuni pentru a selecta interese precum mâncarea, istoria, cumpărăturile etc. și un număr de zile pe care dorești să le petreci în destinația aleasă. Este nevoie de aproximativ cinci minute pentru a genera un plan de excursie și a-l trimite pe e-mail, lucru pe care l-am considerat destul de greoi.

Itinerariul are programe pe zile, cu o serie de activități ținând cont de interesele alese inițial. În plus, fiecare locație are linkuri către imagini și videoclipuri relevante de pe Google.

Wonderplan

wonderplan

Planificatorul de călătorii AI de la Wonderplan filtrează câteva întrebări de bază despre preferințele călătorului pentru călătorie și, în consecință, algoritmul calculează un itinerar personalizat.

Pentru a începe planificarea călătoriei, trebuie să intruduci numele destinației, data călătoriei și numărul de zile, între una și șapte.

Alege apoi câteva activități de care ești interesat, de la plaje, viață de noapte, spa-uri și altele, urmate de preferințele alimentare – halal, vegan, etc.

După aproximativ 1 – 2 minute ți se va genera un itinerar de călătorie, între timp primind câteva informații generale, cum ar fi rata de schimb valutar, fusul orar, limba etc., cu date obișnuite despre locul respectiv.

Planul acoperă o scurtă descriere a locului turistic sau a restaurantelor și a locației acestora pe Google Maps. Butoanele pentru hoteluri, mașini de închiriat și zboruri vor redirecționa către un site de rezervări. De asemenea, se estimează costul cazării, al activităților sau al mâncării.

Concluzie

Pe lângă aplicațiile discutate, există și alte instrumente AI pentru planificarea călătoriilor, care merită încercate. Acestea pot aduce funcționalități și caracteristici diferite, potrivite pentru nevoile și preferințele tale specifice. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top