poezii cu inteligența artificială

Cum să scrii poezii cu inteligența artificială. Trei site-uri pentru poeții A.I.

Efervescența generată de posibilitatea utilizării A.I.-ului în diverse zone ale vieții de zi cu zi, au apărut o mulțime de aplicații care folosesc inteligența artificială pentru generarea a tot felul de „creații” artistice, de la povestiri la poezii. Cei mai romantici, care vor să-și impresioneze perechea sau, pot „scrie” poezii folosindu-se de A.I.

Inteligența Artificială poate scrie poezii folosind algoritmi de generare de text. Acest tip de algoritmi poate fi antrenat să genereze text care respectă anumite reguli și constrângeri, cum ar fi rimele sau metrul.

Cu toate acestea, este important de menționat că poeziile generate de IA nu vor avea aceeași profunzime emoțională sau sensibilitate artistică precum poeziile scrise de oameni. De obicei, poeziile generate de IA sunt mai simple și mai structurate decât poeziile oamenilor, care, de regulă, sunt mai complexe și mai variate în expresie.

Cu toate acestea, inteligența artificială poate fi un instrument puternic pentru a ajuta oamenii să scrie poezii, de exemplu, prin sugestii de cuvinte sau rime sau prin oferirea de idei pentru subiecte. Astfel, A.I. poate fi utilizată pentru a îmbunătăți și a sprijini creativitatea umană, în loc să înlocuiască complet procesul de scriere de poezii.

Am căutat și am găsit 3 site-uri ce folosesc inteligența artificială pentru a scrie poezii. Testează-le și tu, dar nu te aștepta ca, după aceea, să primești porecla „Eminescu”.

Verse by verse

poezii cu inteligența artificială
Imagine generată de A.I.

De la Google vine primul ajutor pentru cei blocați între stihuri. Alege până la trei stiluri folosite de poeți clasici pe care A.I. să le imite, creează o schemă de rime și un număr de silabe, scrie un prim vers de pornire (măcar atât poți face!) și urmărește sugestiile primite de la A.I.

CITEȘTE ȘI
Talk to Books. Vorbește cu cărțile prin intermediul inteligenței artificiale!

Autodescris drept „o muză experimentală alimentată de inteligența artificială care te ajută să compui poezii inspirate de poeți americani clasici”, Verse by verse încearcă să te pună pe orbita poeților punând la bătaie inspirația Google. Iată scurta noastră poezie, plămădită după ce am ales că vrem o poezie cu rimă, pe stilul Walt Whitman, Edgar Allan Poe și Emily Dickinson.

My love for you shines like a moon

Regarding me with my perfect love;

Aroused a dream at the month of June,

Than that powerful psalm from above.

The passion generates the seasons

Went up so workmanlike and sticky,

First of all beauty is the reason—

Black as the yellow gold she gave me.

Poem of Quotes

poezii cu inteligența artificială
Imagine generată de A.I.

Poem of Quotes e un site care ridică poezia la rangul la care merită, oferind o sumedenie de resurse și articole – de la informații despre poeți din toate timpurile la… cum să scrii o poezie. Pe lângă acestea, pe Poem of Quotes poți genera, cu ajutorul A.I.-ului, poezii triste, poezii întunecate, poezii de dragoste, dar și haiku-uri, poezii cu rime, poezii de ziua mamei, poezii de ziua tatălui, poezii de Ziua Îndrăgostiților, poezii de Crăciun, poezii de Anul Nou și alte tipuri de poezii. Noi am încercat un haiku. Cu pisici:

Siamese, yellow

a book of practical cats

everybody loves

Poem Generator

poezii cu inteligența artificială
Imagine generată de A.I.

Poem Generator e un alt site care-ți poate livra, via A.I., câte-n lună și în stele, trăiască rimele mele! Versuri albe, un poem rapid, un haiku, un poem de iubire, un limerick, un acrostih… cerul e limita! Ideea e că pentru orice gen trebuie să-i dai niște ponturi de care să se lege, apoi îți pune pe platouaș ceea ce ai dorit. Am testat sonetul, iată ce-a ieșit, după ce i-am zis că vrem să fie despre o prințesă deprimată:

CITEȘTE ȘI
Ce este ChatGPT, chatbot-ul care a înnebunit planeta?

The Depressed Princess, by AIStory

Depressed princess, you inspire me to write.

How I love the way you cries, waits and hopes,

Invading my mind day and through the night,

Always dreaming about the in love tropes.

Let me compare you to a contender?

You are more lonely, aussie and glossy.

Proud frost nips the robins of December,

And wintertime has the bosky bossy.

How do I love you? Let me count the ways.

I love your deserted crown, hair and eyes.

Thinking of your bossy lips fills my days.

My love for you is the loud enterprise.

Now I must away with a flossy heart,

Remember my bad words whilst we’re apart.

În concluzie, ai de unde alege dacă vrei să generezi o poezie prin intermediul inteligenței artificiale. Desigur, dacă-ți pui mintea la contribuție și mai ai și un strop de talent, va ieși mai bună, dar… suntem în secolul vitezei, nu-i așa? Pune A.I.-ul la treabă!

Citește și: Cele mai bune servicii de traducere bazate pe Inteligența Artificială (A.I.)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top