Lumea online pare că a devenit inundat de site-uri web care utilizează inteligența artificială. De la recomandări de știri personalizate la chatboți conversaționali și motoare de căutare inteligente, aceste site-uri încep, încet-încet, să schimbe modul în care folosim internetul, devenind instrumente de ușurare a diverselor activități de marketing digital și creare de conținut.
În cele ce urmează am selectat 10 site-uri A.I., care utilizează inteligența artificială pentru a automatiza diverse sarcini, inclusiv crearea de conținut audio și imagini captivante în câteva secunde, care nu sunt doar eficiente, ci și distractive.
Fontjoy
Fontjoy este un instrument A.I. care te ajută să alegi combinațiile perfecte de fonturi. Pentru a utiliza Fontjoy, fă clic pe butonul „Generate” și site-ul va genera o combinație de fonturi. Dacă ești novice în domeniul designului web și nu ești sigur ce combinație de fonturi arată cel mai bine pentru proiectul editorial la care lucrezi, Fontjoy te va ajuta foarte mult prin sugestiile de „împerecheri” de fonturi cât mai potrivite. Pe coloana din stânga ai numele fontului, iar un simplu click pe el te va duce în pagina de unde să-l descarci.
ThisXDoesNotExist
Vrei să folosești într-o postare imaginea unei persoane, o pisică, un obiect de artă, un cal, un element chimic sau multe alte lucruri care nu există? Acest site îți generează o imagine din categoria respectivă care nu există nicăieri, deoarece este creată instant de inteligența artificială: ThisXDoesNotExist.
Vizitează oricare dintre site-uri web de pe pagina-mamă de mai sus pentru a genera o nouă imagine care nu există. Dacă dorești să ai o altă imagine, reîncarcă pagina, deoarece pe site nu există (încă) un buton de generare.
Un alt (bun) generator de portrete false (cu buton de generare, dar și de descărcare) este acesta.
Texti.app
Pe texti.app, inteligența artificială este utilizată pentru a te ajuta să cauți mai eficient, răspunzând automat la întrebări. Pe măsură ce cauți, A.I.-ul elimină presupunerile și site-urile inutile.
Este suficient să introduci cuvântul cheie sau o anumită frază, Texti.app va începe să caute articole și site-uri web legate de căutarea ta, în funcție de răspunsurile tale, oferindu-ți o scurtă descriere a fiecăruia. Texti.app e bun pentru a găsi rapid informații atunci când navighezi pe internet. Are o interfață simplă și prietenoasă, site-ul fiind ușor de utilizat, cu un singur scop în minte: acela de a nu pierde timpul căutând printr-o multitudine de site-uri.
Assembly AI
Fișierele audio și video, precum și fluxurile audio live, pot fi convertite în text cu AssemblyAI. Toate formatele media pot utiliza transcrieri pentru subtitrări.
Când convertești un fișier, introdu numele acestuia și locația în care trebuie salvat. După aceea, instrumentul va începe să lucreze: transcrierile sunt afișate pe un timeline și le poți previzualiza înainte de a le finaliza.
Prima limitare este că AssemblyAI nu acceptă toate tipurile de fișiere, ci doar fișierele audio și video. În plus, va trebui să aștepți până când un fișier este finalizat înainte de a lucra la altul. Ori de câte ori convertești mai mult de un fișier, trebuie să aștepți până când cel anterior a fost convertit. Altfel, orice fișier video sau audio poate fi transcris cu Assemblai.com.
Browse AI
Un instrument AI valoros pentru monitorizarea concurenței: extragerea de date de pe un site web și cercetarea pieței cu ajutorul Browse AI, care este disponibil gratuit (până la un punct) pentru toți utilizatorii. În plus, Browse AI poate oferi lead-uri prin identificarea potențialilor clienți care ar putea fi interesați de serviciile tale.
Murf.AI
Murf.ai transformă textul introdus într-o „voce” cu aspect uman. Acest instrument – unul dintre cele mai bune din gama lui – poate fi folosit și pentru a crea audiobook-uri.
După ce încarci textul, Murf.ai se ocupă de restul, pe baza structurii propozițiilor generând o voce nou-nouță iar audiobook-ul va suna ca și cum ar fi fost înregistrat de o ființă umană. Dar, în afară de audiobook-uri, poți crea reclame, descrieri de produse, podcasturi, video-uri pentru YouTube, voci pentru jocuri, îl poți folosi pentru a-ți transforma voiceover-ul făcut acasă într-unul care să sune profesionist sau pentru a face clone de voce. Prețurile pornesc de la 19 $ pe lună 9sau 13 $ dacă plătești pe un an), dar îl poți etsta gratis.
Beautiful.ai
Utilizând tehnologia de ultimă generație AI de la OpenAI, DesignerBot de la Beautiful.ai generează prezentări complete, care includ text, layout-uri, fotografii, pictograme și elemente de design adecvate, în baza unui simplu mesaj text.
A.I.-ul creează automat o mare varietate de conținut în slide-uri ce pot fi folosite pentru afaceri, școală și uz personal. Odată ce DesignerBot a construit o prezentare personalizată, puternica tehnologie SmartSlides de la Beautiful.ai poate fi utilizată pentru a edita rapid slide-urile, adăugând sau eliminând conținut și adaptând, redimensionând și dispunând automat slide-urile, menținând liniile directoare ale mărcii. Practic, DesignerBot oferă o experiență automatizată, pentru cei care au nevoie de prezentări de tip slide-uri.
Pictory.ai
Pictory.ai este o platformă ce folosește inteligența artificială pentru a ajuta utilizatorii să creeze conținut vizual de calitate profesională pentru marketing și branding. Pe baza algoritmilor de învățare automată, Pictory.ai generează imagini și grafice personalizate care răspund nevoilor și preferințelor specifice ale fiecărui client.
Cu pictory.ai poți crea și edita clipuri video pornind de la un text sau chiar de la o postare pe blog, poți sumariza video-uri lungi sau le poți pune subtitrări.
Pictory.ai oferă, de asemenea, șabloane personalizabile pentru o varietate de categorii de design, inclusiv logo-uri, cărți de vizită și grafică pentru social media.
Rytr
Rytr este o platformă excelentă de creare de conținut pe care o poți folosi cu încredere dacă dacă ești începător în această zonă a inteligenței artificiale. Algoritmii A.I. folosiți de Rytr au fost antrenați cu cantități uriașe de date (practic, folosește modelul GPT-3), astfel că te pot ajuta să generezi conținutul pe care îl dorești, pe baza indicațiilor pe care le-ai furnizat inițial.
Rytr include, de asemenea, un asistent de scriere care te va ghida în timp ce compui conținutul textului, de la gramatică, ton și stil până la personalitatea imprimată acestuia. Poți scrie în multe limbi, inclusiv româna și poți folosi numeroasele șabloane Rytr, de la cele care au legătură cu postările pe blog, la cele de social media, descriere de produse, idei de business sau call to action.
Poți testa Rytr gratis, având un credit inclus de 10.000 caractere lunar, iar dacă vrei să treci la planul Pro, va trebui să plătești 29 $ pe lună pentru un număr nelimitat de caractere.
Poised
Cu ajutorul Poised îți vei dezvolta abilitățile de vorbire în public. Vocea ta va suna clar, încrezător și convingător, adică, pe scurt, vei avea un succes mai mare. Pentru asta, trebuie să dispui de înregistrări audio cu propriile discursuri. Poised îți va spune cum pot fi îmbunătățite anumite fraze sau propoziții și îți va arăta modul în care anumite tehnici îți afectează felul în care te exprimi (de pildă, limbajul corpului). Cu o practică pe măsură, vei deveni un vorbitor mai bun, indiferent că e vorba de un cadrul formal sau de contexte casual.
Aplicația poate fi descărcată și folosită gratis, dar are și un plan Pro (de la 13 $ pe lună), care include mai multe caracteristici.
Citește și: 5 extensii foarte utile pentru utilizarea ChatGPT