instrumente pentru dublaj AI

Cele mai bune instrumente pentru dublaj AI

Dublajul este o practică populară în crearea de conținut video și audio începând cu 2023 și continuând cu 2024. Este procesul de înlocuire a dialogului original din filmul sau materialul audio cu unul nou. Spre deosebire de generarea unei voci în off, care să se încarce peste videoclipurile tale, dar care este separată de conținutul clipului video – scopul dublajului este de a înlocui dialogul într-un mod cât mai precis și mai organic posibil.

Ce este dublajul AI (AI dubbing)

Așadar, dublajul AI, sau dublajul bazat pe inteligența artificială, este procesul de utilizare a tehnologiei AI pentru a crea sau modifica înregistrări audio, astfel încât acestea să pară că sunt vorbite de o altă persoană. Prin utilizarea algoritmilor avansați și a învățării automate, dublajul AI poate produce voci realiste în diferite limbi și accente, oferind o soluție eficientă și versatilă pentru dublajul în producții media, jocuri video, materiale educaționale și multe altele.

Deoarece dublajul câștigă popularitate în industria video și este un proces destul de complex, s-ar putea să te întrebi cum să obții rezultate cu acest proces fără a-ți goli buzunarele. Deși poți angaja întotdeauna specialiști, piața digitală oferă o gamă largă de instrumente de dublaj și localizare care fac procesul simplu și eficient din punct de vedere al costurilor. Deoarece alegerea este vastă, am creat acest ghid pentru a te ajuta să explorezi cele mai bune instrumente de dublaj AI, pe care să le folosești cu încredere atunci când ai nevoie.

Când se folosește dublajul AI (AI dubbing)

instrumente pentru dublaj AI

Dublajul AI se folosește în diverse scenarii, oferind soluții inovatoare și eficiente în multe domenii. Iată câteva exemple principale de utilizare:

Localizarea conținutului pentru piețe internaționale

Dublajul AI este extrem de util pentru localizarea conținutului video și audio, cum ar fi filme, seriale TV, și reclame, în diferite limbi. Acest lucru permite companiilor să ajungă la un public mai larg, oferind conținut adaptat cultural și lingvistic pentru diferite piețe.

Jocuri video și animații

În industria jocurilor și a animațiilor, dublajul AI poate crea voci pentru personaje fără a necesita actori de voce reali. Acest lucru este deosebit de util pentru personaje secundare sau pentru versiuni ale jocului în alte limbi.

Materiale educaționale multilingve

Dublajul AI poate fi folosit pentru a crea versiuni multilingve ale materialelor educaționale, făcându-le accesibile unui public mai divers și sprijinind învățarea limbilor.

Conținut accesibil pentru persoanele cu dizabilități

AI-ul poate fi utilizat pentru a genera descrieri audio pentru persoanele cu deficiențe de vedere, îmbunătățind accesibilitatea conținutului media.

Înlocuirea vocii actorilor

În cazurile în care un actor nu este disponibil pentru dublaj sau pentru a reînregistra anumite secvențe, dublajul AI poate oferi o soluție rapidă și eficientă pentru a completa sau modifica înregistrările audio existente.

Aplicații corporative și publicitate

Dublajul AI este utilizat pentru crearea de prezentări video, materiale de marketing, și reclame, oferind companiilor flexibilitate în alegerea vocii și tonului potrivit pentru mesajul lor.

Asistenți virtuali și chatbots

În tehnologia de asistență virtuală și chatbots, dublajul AI permite crearea de voci naturale și adaptabile pentru o interacțiune mai plăcută și eficientă cu utilizatorii.

Dublajul AI este astfel un instrument versatil și puternic, care deschide noi posibilități în crearea și distribuirea conținutului digital.

Cele mai bune instrumente de dublaj AI (AI dubbing)

Am testat câteva instrumente de dublaj AI și am remarcat că unele sunt mai bune, altele mai puțin bune, că momentan niciunul nu se apropie de perfecțiune, dar că, la o adică, îți poți face treaba cu ele. Iată însă cu care dintre ele ți-o faci cel mai bine:

Speechify

speechify

Speechify folosește inteligența artificială pentru a dubla automat videoclipurile în peste 100 de limbi și accente diferite, inclusiv limba română.

Funcționează astfel: încarci scenariul video sau transcrierea într-o limbă, iar inteligența artificială a Speechify îl va traduce și va converti textul în voci care sună natural în orice limbă dorești.

Astfel, dacă realizați un videoclip în limba română, îl poți dubla instantaneu în spaniolă, franceză, japoneză, maghiară sau în orice altă limbă!

Vocile AI sună foarte asemănător cu cele umane și naturale. Tehnologia este atât de avansată încât ai jura că este o persoană reală care face dublajul. Vocile au inflexiuni și emoții realiste – cum ar fi entuziasmul pentru videoclipurile sportive sau pasiunea pentru documentare, acest lucru îmbunătățind cu adevărat experiența de vizionare. Un avantaj extraordinar pentru oricine creează videoclipuri și vrea ca aceste videoclipuri să ajungă la o audiență globală.

CITEȘTE ȘI
8 instrumente de Inteligență Artificială cu care poți face bani

De exemplu, dacă realizezi videoclipuri educaționale, folosind Speechify poți împărtăși cunoștințele tale cu oameni din întreaga lume fără a fi nevoit să dublezi totul manual. Același lucru pentru videoclipurile de marketing – poți dubla cu ușurință conținutul pentru a te extinde pe noi piețe.

Iar lucrul cel mai bun este că nu ai nevoie de echipamente sau procese complicate. Pur și simplu tragi și plasezi fișierul video și transcrierea în Speechify și lași inteligența artificială să-și facă magia! Este extrem de ușor și oricine poate face acest lucru, chiar dacă nu ai nicio experiență în dublaj.

Caracteristici cheie Speechify:

 • Dublezi instantaneu videoclipuri în peste 100 de limbi și accente folosind voci AI.
 • Doar încarci transcrierea/scenariul într-o limbă, iar Speechify îl traduce și îl convertește în dublaj cu sunet natural.
 • Economisește enorm de mult timp și bani în comparație cu metodele tradiționale de dublare cu actori vocali.
 • Vocile AI sună foarte asemănător cu cele umane, cu inflexiuni și emoții realiste.
 • Nu este nevoie de echipamente speciale sau de un proces complicat – tip drag and drop.
 • Excelent pentru documentare, videoclipuri de learning, videoclipuri de marketing, conținut social media.
 • Tehnologie text-to-speech de ultimă generație pentru dublaj de înaltă calitate.
 • Poate dubla biblioteci întregi de videoclipuri și podcasturi în loturi pentru multiplicarea masivă a conținutului.

Prețuri Speechify:

 • Planul gratuit îți permite să încerci funcțiile de bază, dar fără posibilitatea de a descărca fișierele.
 • Planul Basic (24 $/lună) oferă 50 ore de traducere pe an – un plan bun pentru începători
 • Planul Professional (32 $/lună) ajunge la 100 de ore de traducere pe an – un plan pentru proiecte ceva mai largi
 • Planul Enterprise (îi contactezi pentru o ofertă personalizată) – peste 1000 ore de traducere pe an, utilizatorii importanți beneficiază de reduceri semnificative

Dubverse

Dubverse

Dubverse folosește inteligența artificială avansată pentru a genera în mod automat voiceover-uri cu sunet realist în peste 60 de limbi (inclusiv limba română, pentru care ai patru voci – 3 de femeie, una de bărbat).

Trebuie doar să încarci scenariul video, iar inteligența artificială a Dubverse îl va transforma în voci cu sunet natural în orice limbă dorești.

Una dintre caracteristicile principale ale Dubverse este rapiditatea, putând obține videoclipuri dublate profesional în doar câteva minute! Vocile AI sună atât de asemănător cu cele umane încât ai jura că sunt oameni reali.

Crearea scripturilor de dublaj este, de asemenea, foarte simplă. Dubverse are un editor intuitiv chiar pe platformă. Poți scrie, edita și traduce scenariul, totul dintr-un singur loc. Și poți auzi instantaneu cum sună vocile AI care vor citi scenariul.

Această platformă de dublaj AI permite, de asemenea, să descarci cu ușurință subtitrări pentru videoclipuri în orice limbă ai nevoie, direct de pe platformă. Adăugarea de subtitrări multilingve deschide conținutul tău video către un public mai larg și ajută la îmbunătățirea optimizării videoclipurilor pentru motoarele de căutare.

De asemenea, partajarea și obținerea de feedback este foarte ușoară. Poți colabora cu ușurință cu echipa ta pentru a obține dublajul exact cum trebuie înainte de a-l publica.

Caracteristici cheie Dubverse:

 •     Dublare video cu ajutorul inteligenței artificiale în peste 60 de limbi
 •     Voci asemănătoare cu cele umane, cu peste 450 de opțiuni de voce
 •     Editor de scripturi intuitiv pentru o dublare ușoară
 •     Traducere și editare în timp real
 •     Opțiuni de voce pentru sex, vârstă, accent
 •     Economii de costuri și timp față de dublarea manuală
 •     Partajare încorporată pentru o colaborare ușoară
 •     Adăugare de subtitrări în mai multe limbi
 •     Asistență din partea experților în limbi străine
 •     Platformă ușor de utilizat, ușor de început

Prețuri Dubverse:

 • Plan Freemium – 20 credite
 • Plan lunar – Lite (12 $) / Ultra (49 $) / Max (59 $), include 100 / 500 / 1000 credite
 • Plan Half Year – Lite (59 $), Ultra (179 $), Max (249 $), include 100 / 500 / 1000 credite
CITEȘTE ȘI
Synthesia, instrumentul A.I. care-ți generează clipuri video „vorbite” de avataruri

Hei.io

hei.ai instrumente de dublaj ai

Instrumentul de dublaj video AI al Hei.io poate traduce și adăuga automat dublaje la videoclipuri cu un singur clic. AI-ul Hei.io poate procesa rapid videoclipul și poate adăuga subtitrări și dublaje în peste 70 de limbi (inclusivlimba română)!

Un alt mare plus este că voiceoverurile sună realist și natural, Hei.io dispunând de peste 250 de voci în diverse limbi, asemănătoare cu cele umane. Prin urmare, dublajul ar trebui să se potrivească foarte bine cu videoclipul și să nu fie deranjant.

De asemenea, un avantaj este modul în care poți personaliza vocile. Editorul de vorbire permite să schimbi tonul, viteza etc. Astfel, poți ajusta fiecare voce pentru a se potrivi cu ceea ce dorești în videoclipul respectiv, un lucru util în special pentru cei care nu sunt acomodați cu editarea video.

Un alt lucru interesant este este că poți edita și traducerile și sincronizarea. Astfel, dacă subtitrările AI sau dublajul au nevoie de corecturi, poți colabora cu alții pentru a sincroniza totul la perfecțiune.

Iar faptul că poți descărca oricâte versiuni dorești este, de asemenea, un avantaj. De pildă, poți face diferite traduceri adaptate la diferite categorii de public – un videoclip pentru vorbitorii de spaniolă din Mexic, altul pentru Spania etc.

Prețuri Hei.io:

 • Plan gratuit (cu destul de multe facilități)
 • Plan Pay as you go – 12 $ / oră
 • Abonament de 8 $ / oră / lună
 • Plan Enterprise (trebuie să-i contactezi pentru ofertă)

ElevenLabs

ElevenLabs dubbing ai

ElevenLabs, un startup care se ocupă de clonarea și sinteza vocii, fondat de foști angajați ai Google și Palantir, a anunțat recent lansarea AI Dubbing, un produs dedicat care poate traduce orice discurs, inclusiv conținut de lungă durată, în peste 20 de limbi diferite, inclusiv limba română.

Dublarea utilizează cercetarea ElevenLabs în domenii precum sinteza vocală multilingvă și clonarea vocii pentru a reproduce identitatea vocală și stilul de exprimare al unui vorbitor atunci când îi traduce discursul. Acest lucru ajută la păstrarea emoției, nuanțelor și identității interpretării originale în noua limbă.

Creatorii își pot dubla cu ușurință conținutul în mai multe limbi cu vocea lor originală, deși nu există (momentan) sincronizare pe buze. Din testele rapide, traducerile din engleză funcționează mai bine decât în comparație cu traducerile în alte limbi.

Poți încerca să încarci o mostră audio/video sau o adresă URL pentru a obține un rezultat dublat, în lungime de 1 minut. Ca sugestie, șterge memoria cache a site-ului și repornește browserul pentru a testa de mai multe ori.

Caracteristici principale ElevenLabs AI Dubbing:

 • Peste 20 de limbi la lansare
 • Detectarea automată a mai mulți vorbitori
 • Zgomot de fond separat de voci

Prețuri ElevenLabs AI Dubbing:

 • Plan gratuit: 10.000 caractere pe lună
 • Plan Starter: 5 $ (la momentul scrierii articolului oferta este de 1 $ / lună): 30.000 caractere / lună
 • Plan Creator: 22 $ (la momentul scrierii articolului oferta era de 11 $ / lună): 100.000 caractere / lună
 • Independent Publisher: 99 $ / lună (500.000 caractere)
 • Growing Business: 330 $ / lună (2 milioane caractere / lună)

Rask.ai

rask.ai dubbing ai

Rask AI își propune să fie principalul instrument de dublare și localizare în cel mai scurt timp. Fie că dorești să traduci și să generezi o voce din off pentru podcasturi de până la 2 ore, să faci conținut educațional sau să pui recenziile de jocuri la dispoziția utilizatorilor din întreaga lume – Rask AI este instrumentul pe care-l pot folosi atât începătorii, cât și creatorii experimentați.

Dublajul AI implică utilizarea tehnologiei AI pentru a efectua sarcini de dublare, care de obicei necesită actori vocali pentru a înlocui piesele audio originale cu altele noi într-o limbă diferită. Prin urmare, Rask AI face ca procesul de localizare să fie mai ușor, mai rapid și mai accesibil pentru mai mulți creatori.

Dublarea Rask AI utilizează tehnologii AI și algoritmi de învățare automată pentru a oferi dublaj de înaltă calitate și în timp real în peste 130 de limbi, inclusiv limba română. Numărul limbilor disponibile pentru clonare este de 29.

CITEȘTE ȘI
Am testat cele mai bune generatoare de imagini A.I., pe care să le folosești în 2023

Caracteristici oferite de Rask AI:

 • Conversie automată de la voce la text, traducere și voice-over: utilizează Rask pentru a transcrie, traduce și genera o voce din off pentru videoclipul tău.
 • ‍Clonarea vocii: Creatorii pot copia vocea din videoclipul original și o pot clona în 29 de limbi.
 • Mai mulți vorbitori: În videoclipurile cu mai mulți vorbitori, Rask permite atribuirea unei voci unice fiecărui vorbitor implicat în videoclip.
 • ‍Subtitrări fără efort: Încarcă un fișier SRT pentru a genera subtitrări în peste 130 de limbi.
 • Rescriere AI: Reglează viteza videoclipului, permițând AI-ului să rescrie segmentele prea lungi din traducere.
 • Conținut lung și scurt: Rask permite să încarci videoclipuri de până la 2 ore.
 • Voci asemănătoare cu cele umane în toate limbile.
 • Oferă o versiune de încercare gratuită.

Prețuri Rask AI:

Rask AI oferă planuri lunare și anuale.

 • Planul Basic: 60 $ / lună (include 25 minute lunar)
 • Planul Pro: 140 $ / lună (include 100 minute lunar)
 • Planul Business 500: 560 $ / lună (include 500 minute lunar)
 • Planul Enterprise: contactează-i (include 3000 minute lunar)

Wavel.ai

wavel ai instrumente de dublaj ai

Serviciul de dublaj video Wavel.ai permite creatorilor să genereze cu ușurință dublaje vocale care pot fi integrate fără probleme în orice tip de conținut. Acest instrument ajustează sincronizarea sunetului dublat pentru a se potrivi cu ritmul dialogului original, în locul mișcărilor gurii oamenilor din videoclip. Acest lucru îl face util în cazul în care ar putea fi dificil să se potrivească perfect sunetul dublat cu videoclipul.

Wavel.ai te asigură că toate tonurile au un sunet uman și sunt întotdeauna verificate pe o gamă largă de parametri. Aceștia folosesc dublarea avansată AI Audio și voci umane înregistrate, astfel încât creatorii își pot localiza videoclipurile în 20 de limbi la alegere (limba română e inclusă). Instrumentul facilitează și grăbește crearea de voice over-uri realiste și de înaltă calitate în doar patru pași simpli.

Caracteristici oferite de Wavel.ai:

 •     Dublare;
 •     Voce din off (20 de limbi);
 •     Text-to-speech;
 •     Clonarea vocii;
 •     Subtitrări;
 •     Traducere;
 •     Transcriere.

Prețuri Wavel.ai:

Wavel.ai oferă planuri lunare și anuale.

 • Free trial: 15 credite / lună (5 minute de dublaj)
 • Basic: 20 $ / lună (60 credite, 20 minute de dublaj)
 • Pro: 40 $ / lună (180 credite, 60 minute de dublaj)
 • Business customized (contactează-i)

Elai

elai.io dubbing ai

Elai.io te ajută să-ți dublezi videoclipurile în mai multe limbi – până la 75 de limbi diferite (inclusiv română)! Elai folosește o tehnologie avansată de inteligență artificială pentru a analiza videoclipul original și a genera o versiune dublată, potrivindu-se cu mișcările buzelor și expresiilor faciale.

De asemenea, poți alege din peste 80 de avataruri diferite sau prezentatori virtuali (Elai e un instrument mult mai complex, oferind și alte servicii pe lângă dubbing AI). Astfel, poți păstra un aspect coerent în toate videoclipurile dvs. traduse.

Videoclipuri de learning, videoclipuri de marketing, comunicări corporative – orice poți dubla cu Elai, un instrument care îndepărtează complet bariera lingvistică. În plus, Elai ajută la creșterea nivelului de înțelegere și implicare atunci când oamenii viziona conținutul tău în limba lor maternă. Videoclipurile traduse te vor ajuta la îmbunătățirea SEO și la poziționarea în motoarele de căutare a altor țări.

Prețuri Elai:

Elai.io oferă planuri lunare și anuale.

 • Free: 1 minut credit, pentru a testa instrumentul
 • Basic: 29 $ / lună – 15 minute video / lună
 • Advanced: 125 $ / lună – 50 minute video / lună
 • Custom: contactează-i

Planurile sunt flexibile, poți adăuga câte minute vrei, prețul crescând în consecință.

Concluzie: cel mai bun instrument de dublaj AI

Duă ce am analizat instrumentele de dublaj AI de mai sus am ajuns la concluzia că dacă ar fi să folosim în mod constant unul dintre ele acesta ar fi Speechify sau Rask AI, care ni s-au părut cele mai apropiate de un dublaj satisfăcător în limba română.

Dublajul AI continuă să evolueze, oferind soluții din ce în ce mai sofisticate și accesibile pentru o gamă largă de aplicații. Cu aceste instrumente la îndemână, creatorii de conținut pot explora noi orizonturi în domeniul producției audio și video.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top