În cadrul unei conferințe de presă, compania OpenAI a făcut mai multe anunțuri importante, primul fiind că a lansat modelul generativ de inteligență artificială GPT-4 Turbo și o funcție inovatoare care permite utilizatorilor să creeze variante personalizate ale popularului chatbot ChatGPT.
A apărut GPT-4 Turbo
Potrivit companiei, baza de cunoștințe contextuale a lui GPT-4 Turbo, se întinde acum până în aprilie 2023 – un contrast puternic față de predecesorii săi, care erau limitați la informații disponibile doar până în ianuarie 2022. Versiunile anterioare nu puteau răspunde la o interogare despre evenimentele de după februarie 2022, dar GPT-4 Turbo poate oferi acum răspunsuri precise și actualizate.
În plus, fereastra de token-uri a modelului a fost extinsă la 128.000 de tokenuri, de patru ori mai mare decât cea a lui GPT-4 și cea mai mare dintre modelele de inteligență artificială disponibile în prezent pe piață. Capacitatea extinsă a GPT-4 Turbo poate găzdui acum intrări de până la 300 de pagini, o îmbunătățire substanțială față de iterațiile anterioare, care erau limitate la aproximativ 3.000 de cuvinte.
Noua versiune oferă, de asemenea, suport pentru DALL-E 3 pentru imaginile generate de AI și capacități text-to-speech. În plus, le acordă utilizatorilor opțiunea de a primi răspunsuri șase tonuri prestabilite, sporind și mai mult versatilitatea modelului.
Compania a dezvăluit că GPT-4 Turbo va fi mai rentabilă pentru dezvoltatori și întreprinderi,
“Tokenurile de intrare GPT-4 Turbo sunt de 3 ori mai ieftine decât GPT-4 la 0,01 dolari, iar tokenurile de ieșire sunt de 2 ori mai ieftine la 0,03 dolari”. Acest lucru urmărește să ofere economii substanțiale pentru cei care utilizează modelele de inteligență artificială pentru procesarea unor informații extinse.
OpenAI a declarat că GPT-4 Turbo este disponibil pentru dezvoltatori într-o fază de test, cu planuri de a-l lansa pentru publicul larg în următoarele săptămâni.
Fă-ți propriul GPT

Pentru a ajuta și mai mult dezvoltatorii, compania a anunțat Assistants API, prezentând eforturile OpenAI de a le permite dezvoltatorilor să creeze „experiențe de tip agent” în cadrul propriilor aplicații.
„Magazinul GPT” își propune să schimbe lucrurile pentru persoanele care își creează modele unice de GPT, oferind o platformă de accesibilitate publică. Cei de la OpenAI au adăugat că, în viitorul apropiat, indivizii vor putea să-și monetizeze creațiile, în funcție de nivelul de utilizare pe care îl vor obține.
Introducerea acestor caracteristici ușor de utilizat semnifică un pas important în evoluția ofertelor OpenAI.
Utilizatorii pot exercita acum un control deplin asupra chatbots-ilor lor, permițându-le să personalizeze diverse aspecte. Printre acestea se numără atribuirea unui nume și a unei descrieri distincte pentru chatbot, modificarea salutului și specificarea unui set de solicitări pentru alți utilizatori. În plus, utilizatorii pot selecta dintr-o gamă de opțiuni, adaptând capacitățile unui anumit chatbot, cum ar fi integrarea DALL-E, efectuarea de căutări pe internet sau chiar sarcini de codare.
OpenAI a anunțat că API-ul pentru dezvoltatori se află în prezent în faza beta și este acum accesibil tuturor.
Compania a introdus, de asemenea, „GPT-urile”, care permit utilizatorilor să creeze iterații personalizate ale ChatGPT pentru o asistență zilnică îmbunătățită, fie la locul de muncă, acasă sau pentru sarcini specifice. De exemplu, GPT-urile pot oferi îndrumare cu privire la regulile unui joc de societate, pot ajuta la predarea matematicii copiilor sau pot facilita proiectarea de autocolante.
„GPT-urile sunt disponibile astăzi pentru utilizatorii ChatGPT Plus și Enterprise pentru a le încerca, inclusiv în Canva și Zapier AI Actions. Intenționăm să oferim în curând GPT-uri pentru mai mulți utilizatori”, a anunțat OpenAI.
OpenAI a precizat că procesul de construire a unui GPT personalizat este simplu și accesibil oricui, fără a fi nevoie de expertiză în codare. Utilizatorii vor avea libertatea de a crea GPT-uri pentru uz personal, pentru funcții interne ale companiei sau pentru o diseminare mai largă. Inițierea acestui proces de creare presupune pur și simplu inițierea unei conversații, furnizarea de instrucțiuni și informații suplimentare și selectarea unor funcționalități, cum ar fi căutări pe internet, crearea de imagini sau analiza de date.