generatoare de conținut A.I.

7 generatoare de conținut A.I., gratuite sau foarte ieftine

Apariția ChatGPT, chatbot-ul creat de compania OpenAI, care are la bază rețeaua neuronala de procesare a limbajului natural GPT-3, fiind creat special pentru a fi utilizat în conversații automate, a aruncat în aer lumea generatoarelor de conținut A.I., care începuse să fie din ce în ce mai populată cu aplicații care mai de care mai spectaculoase, dar care nu erau oferite gratuit decât cel mult în format freeware.

Momentan, ChatGPT satisface o bună parte din necesitățile utilizatorilor acestor tipuri de generatoare de conținut A.I., dar interfața lui strict conversațională, precum și limitările evidente pe anumite moduri de livrare a conținutului, îi fac pe mulți să revină la aceste site-uri care propun servicii multiple, conținut mai personalizat, mai relevant și mai targetat. Chiar dacă, în proporție majoritară, ele folosesc aceeași rețea GPT-3.

E greu să găsești însă o combinație 100% câștigătoare de program gratuit și inteligență artificială, cu care să-ți creezi conținutul necesar pentru afacerea ta, de orice tip ar fi aceasta. Oricine și-ar dori să creeze conținut și să nu cheltuiască nimic, în special cei care aspiră la monetizări de top, cu bugete reduse sau chiar inexistente.

Cu toate acestea, în acest moment există pe piață câteva generatoare de conținut A.I. gratuite sau… aproape gratuite, cu planuri tarifare minimale, cu care îți poți face treaba binișor. Pentru a te scuti de căutarea lor, am alcătuit o listă cu șapte dintre cele mai bune generatoare de conținut A.I., pe care le-am testat, încercând să le dibuim plusurile și minusurile.

Copy AI

generatoare de conținut A.I. copyai

Copy AI este un asistent de AI Writing care oferă soluții de copywriting pentru eCommerce, bloguri și multe altele, fiind construit pe baza celui mai avansat model de limbaj AI din lume – GPT-3.

CopyAI oferă servicii de redactare de conținut AI la prețuri accesibile, adică peste 90 de instrumente, inclusiv „AI writer”, care te poate ajuta să scrii articole cu un singur clic!

Tool-ul are un plan gratuit, cu ajutorul căruia cei care nu au prea multă experiență în legătură cu redactarea propriului conținut vor putea face acest lucru ușor și rapid, folosind inteligența artificială. Selectezi șablonul de copywriting – Post Wizard, intro de articol, concluzie, secțiune de articol, bio, testimonial, citat motivațional și multe altele – , îi dai un scurt imbold spunându-i despre ce vrei să scrii, alegi tonul (prietenos, voios, sobru etc) și continui pentru a crea instantaneu diverse tipuri de conținut!

După ce te înregistrezi pe Copy.ai vei avea în fiecare lună 2000 de cuvinte incluse în lpanul gratuit, cu acces la toate facilitățile site-ului (peste 90 de tool-uri). Dacă vrei cuvinte în număr nelimitat, planul Pro costă 49 $ / lună (36 $ la plata anuală).

Writecream

writecream generatoare de conținut A.I.

Writecream este un instrument de generare de conținut A.I. care oferă un editor de formulări lungi (aproape) impecabil, cu multe opțiuni de formatare. Practic, cu Writecream poți scrie articole întregi ca și cum ai folosi Google Docs sau un alt editor de text profesional.

CITEȘTE ȘI
Cum să scrii poezii cu inteligența artificială. Trei site-uri pentru poeții A.I.

Mai mult, atunci când evidențiezi un cuvânt în interiorul editorului, acest asistent de scriere AI oferă instrumente suplimentare precum „extinde”, „rescrie”, „parafrazează” sau „scrie mai mult”. Scrierea și editarea textului cu ajutorul scriitorului AI de la Writecream este ușoară și simplă.

Writecream nu este doar un instrument pentru generarea de articole de blog, ci și pentru cei care au nevoie de conținut în formă scurtă, de pildă pentru a scrie textul unei reclame pe Google, personalizarea e-mailurilor și a anunțurilor pe LinkedIn, descrieri de produse, generarea de idei pentru blog, postări atractive pe rețelele sociale și multe altele.

În plus, Writecream include un generator gratuit text-to-voice și un generator de imagini AI. De asemenea, aici găsești și un scriitor de articole A.I. în 4 pași, în care trebuie doar să introduci subiectul, iar inteligența artificială se va ocupa de restul. Cu Writecream se poate crea conținut în peste 75 de limbi

Planul gratuit vine cu generarea de conținut de toate tipurile de până la 10.000 cuvinte pe lună, 20 ice-breakers (forme scurte), 2 articole lungi (5000 cuvinte fiecare), 4 articole scurte (1000 cuvinte), 4 podcasturi, 4 voiceover-uri pentru YouTube. Dacă vrei mai mult, oferta standard e de 49 $ / lună, dar în această perioadă au o ofertă de 29 $ / lună, cu totul nelimitat inclus.

Writecream dispune și de o aplicație mobilă (pentru Android și iOS)

Writesonic

generatoare de conținut A.I. writesonic

Writesonic e unul dintre cele mai bune generatoare A.I. de conținut, utilizat pe scară largă de mulțimarketeri, și, totodată, unul dintre favoritele noastre. Writesonic include Photosonic, un excelent generator de artă, dar și Chatsonic, un robot conversațional A.I., asemănător cu ChatGPT.

Writesonic pune la bătaie peste 80 de instrumente de generare a conținutului A.I., oferind patru tipuri de scriere – Economy, Average, Good și Premium – și un număr de cuvinte incluse în planul gratuit pentru fiecare dintre acestea. De pildă, dacă vrei să scrii Premium, vei avea incluse 2500 de cuvinte pe lună în mod gratuit. Dar poți alege și o combinație din aceste tipuri.

Există, așadar, peste 80 de șabloane de conținut cu formă scurtă, un generator de landing pages, un scriitor de articole A.I., diverse extensii și integrări. Poți utiliza generatorul de conținut A.I. de la Writesonic pentru a crea conținut pentru rețelele sociale, conținut publicitar ce convertește, conținut de blog și multe alte tipuri de conținut. Writesonic utilizează modelul de învățare a limbajului GPT-3, generând conținut nou cu un simplu clic. Suportă peste 25 de limbi.

Pentru 19 $ / lună (sau 12,67 $ pe un plan anual) treci la varianta Long Form, care-ți oferă 190 000 cuvinte de tip economy (sau 19 000 cuvinte Premium), plus alte câteva facilități.

Rytr

rytr generatoare de conținut A.I.

Utilizat deja de peste un milion de copywriteri și marketeri, Rytr a devenit unul dintre cele mai populare intrumente creatoare de conținut A.I., mulți considerând că este cel mai bun, cel mai ușor de utilizat și cu prețul cel mai decent. Platforma folosește un limbaj A.I. complex pentru a genera conținut original și relevant pentru diferite industrii, în peste 30 de limbi.

CITEȘTE ȘI
Synthesia, instrumentul A.I. care-ți generează clipuri video „vorbite” de avataruri

Printre alte instrumente, Rytr folosește AIDA (Attention, Interest, Desire, and Action) și PAS (Problem, Agitate, Solve)) ca formule științifice de copywriting pentru a produce rezultate de calitate ridicată, care necesită doar un minim de editare.

Alte caracteristici ale Rytr sunt detectorul de texte plagiate, generatorul de idei de blog, cele peste 40 de șabloane, cele peste 20 de tonuri de voce (în funcție de publicul-țintă), analizatorul SEO etc.

Rytr oferă un plan gratuit în care ai incluse 10.000 de caractere pe lună (i-am spune mai degrabă un plan de încercare, fiindcă numărul caracterelor este insuficient pentru orice ți-ai propune), apoi un plan Saver, de 9 $ / lună (la abonamentul pe un an primești două luni gratis), cu care poți genera 100.000 de caractere și un plan Unlimited, de 29 $ / lună, în care ai caractere nelimitate.

Anyword

anyword generatoare de conținut A.I.

Anyword este generatorul de texte A.I. capabil să ajute în orice moment orice copywriter aflat în pană de inspirație și idei, creând în mod automat formularea ideală pentru clienții acestuia. Anyword poate produce texte publicitare, landing pages, articole lungi pentru blog, e-mailuri, descrieri de produse, mesaje, postări social media și alte tipuri de conținut.

Dacă ne referim strict la generatorul de articole de blog, acesta oferă fluxul ideal pentru a genera un material în doar câteva minute, în baza a doar câtorva informații preliminare (și, eventual, a unor cuvinte cheie) pe care să le oferi A.I.-ului.

Printre caracteristicile principale pe care le posedă Anyword se numără biblioteca de cuvinte cheie prestabilite, cuvintele cheie personalizate (îți permite să adaugi termeni relevanți pe care soft-ul de redactare A.I. ar trebui să-i includă în sugestiile sale de text), personalizarea textului și modul personalizat (poți antrena A.I.-ul să producă text sau materiale în spiritul propriului tău brand, pentru a se potrivi cu reclamele generate).

Anyword oferă un plan gratuit permanent, cu 1000 de credite de cuvinte incluse lunar, asistent pentru postări pe blog, instrumente de copywriting etc. Celelalte planuri tarifare sunt:

Starter – 29 $ / lună (sau 24 $ / lună plătiți anual), include 20.000 cuvinte

Data Driven – 99 $ / lună (sau 83 $ / lună plătiți anual), include 30.000 cuvinte

Simplified

generatoare de conținut A.I. simplified

Simplified este o aplicație pe bază de A.I., pentru a creare de texte și colaborare între membrii aceleiași echipe de marketing digital. Proiectezi, scrii texte de marketing, creezi videoclipuri, colaborezi și publicai pe rețelele de socializare – toate în același loc.

Având în ADN simplitatea și viteza, Simplified ajută deja peste 400.000 de creatori de conținut, specialiști în marketing și companii să își extindă marketingul, să își eficientizeze fluxurile de lucru și să își facă treaba în câteva clicuri. Cu un editor de design fără cod, scriitor AI, șabloane diverse, kituri de mărci multiple, spații de lucru nelimitate, marketingul digital pare floare la ureche.

Planurile pornesc de la cel gratuit, care include lunar, în privința A.I. writing-ului, 3000 de cuvinte generate  peste 50 de template-uri, posibilitatea de a crea conținut în peste 25 de limbi (inclusiv limba română) și accesarea formularelor A.I. Short. Pentru mai multe, planul de 30 $ / lună oferă 25.000 de cuvinte incluse și posibilitatea de a fi accesat același cont de către o echipă de până la 5 oameni. Pentru 50 $ / lună ai planul Business, cu 50.000 de cuvinte incluse, iar pentru 125 $ / lună primești 250.000 de cuvinte

CITEȘTE ȘI
Tool-uri A.I. gratuite pe care să le folosești în 2023

Zyro

zyro

AI Writer de la Zyro este un instrument care folosește inteligența artificială pentru a te ajuta să generezi text de calitate pentru diverse situații, inclusiv pentru website-ul pe care-l deții. De altfel, pagina de deschidere a site-ului te îmbie cu propunerea de a genera text pe o anume zonă de interes, de la Restaurante și Mâncare la Frumusețe și Cosmetice, de la Fashion la Hoteluri și Travel etc. Dacă nu vrei să te încadrezi într-una dintre categorii (care are, la rândul ei, subcategorii specifice), poți să… „go wild”, adică să scrii câteva propoziții (doar în limba engleză) de la care A.I.-ul să înceapă generarea unui text.

După cum susține, generatorul de conținut Zyro AI creează texte unice într-un mod foarte tehnic. Dar, pentru a simplifica totul, AI Writer „citește”, practic, o mulțime de texte din fiecare industrie, apoi se antrenează pentru a scrie texte similare.

Astfel, se asigură că textul care este generat pentru tine respectă cele mai bune practici de copywriting online și SEO. Vei economisi bani și timp, deoarece nu va trebui să o faci singur sau să angajezi pe altcineva să o facă pentru tine.  

Din cât am testat Zyro, nu am rămas cu o impresie fantastică pe zona de creare de conținut. E interesant că vine cu acele categorii prestabilite, însă conținutul generat e destul de limitat – și ca întindere și din punct de vedere al calității. Mult mai interesantă la Zyro este platforma lor de creare și populare a unui site prin intermediul A.I., pentru care nu trebuie să ai calități tehnice sau de designer.

Nu trebuie să-ți creezi un cont pentru a începe să lucrezi cu AI Writer-ul de la Zyro, care poate fi folosit gratuit. Cu toate acestea, Zyro oferă și planuri tarifare plătite:

Planul Website – 2,59 $ / lună – cu care creezi un portofoliu, un blog sau un site web personal.

Planul Business – 3,59 $ / lună – cu care începi să vinzi instantaneu, cu eCommerce essentials.   

Din păcate, Zyro nu are, momentan, variante de generare pentru limba română.

Concluzie

În concluzie, generatoarele de conținut A.I. reprezintă o opțiune utilă pentru cei care doresc să genereze conținut de calitate rapid și eficient. Acestea sunt capabile să scrie articole, scrisori, rezumate, texte scurte și chiar să creeze conținut video prin intermediul tehnologiei de sinteză vocală. Cu toate acestea, este important de menționat că generatoarele de conținut A.I. nu înlocuiesc complet scriitorii umani și au nevoie de revizuire și editare din partea unui om pentru a obține rezultatele dorite și pentru a nu fi detectate de Google și categorisite drept spam.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top