adobe firefly

Adobe Firefly, noua jucărie care generează imagini AI

Ai auzit de noul generator AI, denumit Adobe Firefly? Acesta promite să revoluționeze modul în care creăm artă digitală și ilustrații, de aceea mai jos vom explora pe scurt caracteristicile, modul de accesare și experiențele pe care le poți avea cu acest instrument revoluționar.

Ce este Adobe Firefly?

adobe firefly

Adobe Firefly este un generator de imagini alimentat de inteligența artificială oferit de Adobe în versiunea sa beta. Asemănător cu Midjourney sau Dall-E, acest instrument permite transformarea textului în imagini (text-to-image).

Un aspect care distinge Adobe Firefly de alte generatoare AI de text-to-image este integrarea sa viitoare în aplicațiile Adobe, precum Photoshop și Illustrator. Aceasta face ca utilizarea lui să fie extrem de convenabilă atât pentru utilizatori, cât și pentru creatori.

Cu ajutorul lui Adobe Firefly, îți poți transforma rapid ideile în imagini, economisind timp și efort. Acest instrument se pregătește să aducă inteligența artificială în cele mai populare aplicații Adobe, permițându-ți să explorezi și să rafinezi orice idee rapid și ușor.

Caracteristicile principale ale lui Adobe Firefly

adobe firefly

Așadar, Adobe Firefly permite utilizatorilor să creeze diverse tipuri de artă, inclusiv ilustrații, artă digitală și picturi, într-un mod asemănător cu Midjourney sau Dall-E. De asemenea, Adobe Firefly dispune de un instrument suplimentar numită „Efecte Text”, care-ți permite să creezi designuri în interiorul caracterelor și cuvintelor – o noutate absolută.

În plus, vor fi disponibile în curând alte instrumente prin intermediul cărora utilizatorul va putea să transforme schițele în vectori complet editabili – o caracteristică minunată pentru designerii de logo-uri. Există, de asemenea, și alte caracteristici noi, precum ajustarea atmosferei și culorilor în videoclipuri, lucru de ajutor pentru cei care lucrează cu materiale video.

CITEȘTE ȘI
Cele mai bune instrumente A.I. generatoare de conținut video

Cum accesezi Adobe Firefly?

Pentru a accesa versiunea beta a lui Adobe Firefly, trebuie doar să te înregistrezi cu un cont Adobe și poți începe să te joci cu generatorul de imagini. Deocamdată, sunt disponibile doar două instrumente pentru testare în modul beta, dar mai multe vor fi disponibile în curând.

Este important de menționat că, în conformitate cu Termenii și Condițiile Adobe, încă nu poți folosi arta generată de AI în scopuri comerciale.

Test practic cu Adobe Firefly

Odată ce ai obținut acces la Adobe Firefly, poți începe să generezi artă digitală introducând textul dorit, ca prompt. Iată un exemplu de utilizare instrumentului Efecte Text / Text Effects: am vrut să generăm textul „AI Story”, cu litere de popcorn, pe un fundal portocaliu. Am primit patru variante, pe care le putem personaliza cu diverse tipuri de fonturi sau putem schimba ulterior culori

Când vine vorba de generarea conținutului generatorul text-to-image, vei primi, de asemenea, patru variante de imagine din care să alegi. Poți schimba proporțiile imaginii direct în panoul lateral, ceea ce îți permite să generezi imagini în diferite stiluri, dimensiuni și forme.

adobe firefly

În acest sens, am încercat următprul prompt: „Un tuk tuk roșu, care merge pe străzile din București”. Am folosit diverse variante (artă, foto, general) și am primit imagini simpatice. În panoul lateral există multe funcții care-ți permite să manipulezi imaginea pentru a obține rezultatele dorite. Poți schimba stilul, tehnica, tonul de culoare, texturile și multe altele!

Alte două instrumente pe care le poți folosi în cadrul Adobe Firefly sunt Generative Fill, cu care poți folosi o pensulă pentru a îndepărta obiecte sau pentru a picta altele noi, precum și Generative Recolor, cu care poți genera variații de culoare ale desenelor vectoriale. În curând, alte două instrumente se vor adăuga: Sketch to image și 3D to image.

CITEȘTE ȘI
Cele mai bune instrumente AI pentru a scrie cărți

Întrebări frecvente despre Adobe Firefly

 • Cum se descarcă Adobe Firefly? Adobe Firefly este o aplicație web standalone și poate fi accesată doar online; nu există o versiune descărcabilă.
 • Care este data lansării oficiale a lui Adobe Firefly? Data oficială de lansare a versiunii complete a lui Adobe Firefly nu a fost încă anunțată, deoarece se află în stadiul beta.
 • Care este prețul lui Adobe Firefly? Adobe Firefly este gratuit de utilizat în faza beta, iar informații despre prețurile versiunii complete nu sunt încă disponibile.
 • Este ușor de utilizat Adobe Firefly? Da, Adobe Firefly este proiectat să fie intuitiv și ușor de utilizat.
 • Ce se poate crea folosind Adobe Firefly? Adobe Firefly utilizează tehnologia generativă AI și poate fi utilizat pentru a crea o gamă largă de stiluri artistice, inclusiv fotografii realiste, ilustrații și alte grafici.

Alternative la Adobe FireFly

Dacă ești în căutarea unor alternative la Adobe Firefly, ia în considerare următoarele instrumente AI:

 • Midjourney
 • DALL-E 2
 • Bing Image Creator
 • ArtBreeder
 • Runway
 • Playground AI
 • Starry AI
 • Canva AI

Concluzie

Adobe Firefly este un instrument impresionant cu un potențial uriaș. Ne-a plăcut faptul că este ușor de utilizat datorită interfeței prietenoase și a numeroaselor instrumente disponibile în panoul lateral, care pot fi aplicate ca etichete suplimentare la promptul text.

Spre deosebire de alte generatoare AI de artă, nu trebuie să rescrii promptul de fiecare dată – pur și simplu aplici stilurile sau caracteristicile noi ca etichete și le poți elimina oricând dorești.

Suntem cu adevărat entuziasmați să vedem cum va fi implementată inteligența artificială în suitele Adobe CC și cum va îmbunătăți fluxul de lucru al designerilor. Adobe Firefly promite să deschidă noi orizonturi pentru creativitate.

CITEȘTE ȘI
Cele mai bune extensii Chrome bazate pe AI, care să-ți ușureze munca și să-ți sporească productivitatea

Citește și: Cum să-ți faci o poză de profil cu ajutorul unui instrument A.I.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top