extensii chrome bazate pe ai

Cele mai bune extensii Chrome bazate pe AI, care să-ți ușureze munca și să-ți sporească productivitatea

Ne aflăm într-o eră a tehnologiei în care inteligența artificială (AI) și instrumentele bazate pe AI joacă un rol esențial în dezvoltarea afacerilor și a societății în general. Cu o piață globală a AI-ului estimată să atingă 1,59 trilioane de dolari până în 2030, se arată clar impactul pe care AI-ul îl are în lumea de astăzi și adoptarea sa răspândită de către indivizi, organizații și afaceri.

Conștienți de importanța automatizării și a AI-ului, Google oferă mai multe extensii Chrome pentru a automatiza sarcinile de zi cu zi și pentru a-ți îmbunătăți eficiența muncii. Să le trecem în revistă pe cele mai bune:

Compose AI

Compose AI este o extensie Google Chrome potrivită pentru a accelera și automatiza campaniile de scriere. Compose AI reduce timpul și efortul de scriere cu 40% prin generarea și completarea automată a textului cu ajutorul inteligenței artificiale.

Nu există nicio limită la ceea ce poți scrie cu această extensie AI a browserului Chrome. Cu Compose AI poți scrie e-mailuri, povești, articole de blog sau chiar subiecte de cercetare.

Tot ce trebuie să faceți este să tastezi pur și simplu type // pentru a genera orice text.

Poți folosi funcția de completare automată a extensiei dacă ai un blocaj de redactare. Pur și simplu începi să tastezi propoziția, iar extensia va afișa sugestii. Dacă sugestiile au sens și dorești să le accepți, fă clic pe butonul „Tab”.

În prezent, poți utiliza această extensie pe Gmail și Google Docs dar în curând va fi disponibilă pe mai multe site-uri.

Poți folosi funcția de completare automată a extensiei dacă ai un blocaj de redactare. Pur și simplu începi să tastezi propoziția, iar extensia va afișa sugestii. Dacă sugestiile au sens și dorești să le accepți, fă clic pe butonul „Tab”.

Alte caracteristici ale extensiei Compose AI:

  • Evidențiază partea din propoziție pe care dorești să o reformulezi sau să o modifici pentru a te inspira din sugestiile AI afișate.
  • Compune e-mailuri întregi cu doar câteva cuvinte.
  • Generează și trimite răspunsuri profesionale la e-mailuri cu un singur clic, deoarece extensia face trimitere la e-mailul original pentru a redacta răspunsurile.
  • Îmbunătățește personalizarea prin învățarea tonului, sugerarea de sugestii contextuale și înțelegerea platformei și a stilului de redactare.
  • Integrare perfectă cu instrumentele și platformele existente ale utilizatorului.

WebChatGPT

Știm deja că ChatGPT nu oferă informații foarte relevante și de ultimă oră după anul 2021. Ei, bine, WebChatGPT umple această lacună, adăugând la solicitările din ChatGPT rezultate relevante și actualizate de pe internet.

CITEȘTE ȘI
Adobe Firefly, noua jucărie care generează imagini AI

WebChatGPT AI nu este găzduită pe un server, nu are server backend, analiză sau colectare de date, asigurând o securitate ridicată a datelor. Folosește motorul de căutare DuckDuckGo pentru a oferi răspunsuri la întrebări.

Poți utiliza această extensie atât pe Google Chrome, cât și pe Firefox și Microsoft Edge, în funcție de cerințe și preferințe.

Merlin AI

Merlin AI este o extensie alimentată de ChatGPT, concepută pentru a facilita conversațiile cu utilizatorii și pentru a oferi răspunsuri la întrebările care îi sunt adresate. Extensia integrează chatbotul direct în Chrome, astfel încât să poți genera răspunsuri AI legate de căutările din browser și să accelerați experiența de navigare.

De asemenea, Webchat on Merlin te ajută să interacționezi cu un site web prin intermediul unor întrebări care te pot ajuta să obții informații despre conținutul acestuia. În plus, poți rezuma conținutul web pentru a-l face mai ușor de înțeles sau pentru a-l traduce într-o altă limbă.

În mod similar, prin intermediul DocChat, poți încărca orice fișier sau document, iar apoi poți crea rezumate și poți „discuta” cu documentul pentru a pune întrebări relevante.

Mai mult, poți utiliza Merlin AI în cadrul mai multor aplicații online. De exemplu, în Gmail, poți  genera răspunsuri cu ușurință. De asemenea, poți crea mesaje și comentarii pe LinkedIn.

Grammarly

grammarly

Grammarly este un asistent de scriere cu inteligență artificială foarte popular, care oferă utilizatorilor verificări gramaticale, sugestii și instrumente de editare. Este o completare excelentă a oricărui set de instrumente de scriere pentru a asigura un text fără erori și foarte precis. În plus, capacitățile sale de generare de text prin GrammarlyGO oferă o modalitate rapidă și ușoară de a crea și îmbunătăți calitatea oricărui conținut.

Extensia Grammarly pentru Chrome îți permite să utilizezi instrumentul pe diverse site-uri. De exemplu, poți genera răspunsuri pe LinkedIn și Gmail, și chiar poți corecta conținutul pe Google Docs. Astfel, textele tale (în engleză) vor fi întotdeauna precise și la obiect.

În plus, planul premium al Grammarly include un verificator de plagiat, setări de ton și alte funcții de îmbunătățire a scrierii. De exemplu, acesta detectează propozițiile neclare și oferă modalități alternative de redactare. În plus, oferă sugestii pentru schimbări de ton, astfel încât textele să sune mai adecvat contextului.

În general, caracteristicile Grammarly pot îmbunătăți orice lucrare, iar adăugarea acestuia în browser economisește mult timp pe care altfel l-ai petrece editând manual.

CITEȘTE ȘI
Cum să folosești Midjourney și de ce este MidJourney cel mai bun generator de imagini A.I.

SuperPower ChatGPT

SuperPower ChatGPT are multe caracteristici, dar cea care ni se pare foarte bună este că permite crearea de directoare dedicate pentru a stoca chat-urile AI. Poți crea o varietate de directoare diferite în funcție de chat-urile tale, având astfel posibilitatea de a-ți organiza conversațiile cu ChatGPT. Pur și simplu tragi și plaezi chat-ul relevant în interiorul directorului respectiv, apoi îl închizi. Extensia Chrome stochează aceste chat-uri, iar utilizatorul le pot recupera cu ușurință mai târziu.

Alte caracteristici ale Superpower ChatGPT includ posibilitatea de a stoca mai multe mesaje personalizate, de a le căuta online și chiar de a schimba tonul vocii, stilul de scriere și limba. De asemenea, poți descărca chat-urile ChatGPT, deoarece acestea se sincronizează cu dispozitivul de pe care le creezi.

HIX.ai

Când vorbim despre productivitate, extensia Chrome HIX.AI este una dintre cele mai potrivite. Aceasta este un copilot ChatGPT all-in-one, fiind alegerea perfectă dacă ai nevoie de asistență AI pentru redactarea de conținut, verificarea gramaticii, scrierea de postări în social media, parafrazarea și redactarea de e-mailuri.

Ori de câte ori efectuezi o căutare, indiferent dacă folosești Google, Bing, DuckDuckGo, Yandex sau Yahoo, acesta rezumă informațiile din SERP-uri în câteva secunde, oferind răspunsuri eficiente la întrebări.

Odată cu această extensie, primești și HIX Chat. Acest chatbot nu întrerupe generarea de conținut, precum ChatGPT, și împărtășește informații actualizate pentru orice interogare. De asemenea, poate genera imagini, rezuma pagini web și videoclipuri YouTube și poate citi fișiere PDF.

În plus, funcționează fără probleme cu Google Docs. Tastează “//” pentru a cere inteligenței artificiale să scrie conținut proaspăt și optimizat pentru SEO, accesează peste 120 de instrumente de scriere dedicate cu Power Mode sau pune HIX Chat la treabă cu Chat Mode.

Extensia de browser de la HIX.AI poate fi valorificată și pe platformele sociale precum Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, YouTube, Reddit și Quora. Este suficient să tastezi // pentru a genera orice text sau răspuns. Rezultatele vor fi relevante pentru context și presărate cu hashtag-uri, emoji și alte elemente cheie.

Redactarea de e-mailuri este un alt punct forte al acestei extensii. Este compatibilă cu Gmail, Outlook, Yahoo Mail și multe altele. Tastează “//” sau fă clic pe pictograma HIX.AI, alege formatul de e-mail și furnizează o scurtă indicație. Apoi, extensia va crea imediat e-mailul. Când vine vorba de răspunsuri, rezumă e-mailul anterior și oferă 3 sugestii de răspunsuri din care poți alege.

În plus, există un generator de conținut în formă lungă de la HIX.AI, care permite generarea rapidă de articole AI actualizate, SEO-friendly, bazate pe fapte, inclusiv recenzii de produse, comparații, știri etc.

CITEȘTE ȘI
Cele mai bune instrumente text-to-speech bazate pe inteligența artificială

Extensia are un plan gratuit care permite generarea e doar 3000 cuvinte / lună. Celelalte planuri costă 30, 60 și 130 $ / lună (cu 23-33% mai ieftine dacă vrei să cumperi pe tot anul), având incluse diverse caracteristici.

ChatGPT for Google

Dacă ai folosit ChatGPT știi că el este limitat la o pagină de browser. Dar, dacă dorești să-l ai la dispoziție în orice moment, poți apela la extensia ChatGPT for Google, care rezolvă această problemă și aduce robotul pe motoarele de căutare. Fidelă numelui său, extensia ChatGPT pentru Google afișează răspunsul ChatGPT alături de rezultatele căutării Google. Pentru configurare trebuie doar să te conectezi la OpenAI folosind extensia.

Extensia prinde viață ori de câte ori utilizezi Google și nu necesită niciun fel de setări speciale. Pentru a începe, caută orice subiect pe Google, așa cum ai face-o în mod normal. Vei observa existența unui nou panou, locul unde ChatGPT redă un răspuns direct din rezultatele căutării tale pe Google. Deoarece tratează interogarea de căutare ca pe un prompt, nu trebuie să faci nimic altceva. La fel ca pe site, ChatGPT for Google poate oferi răspunsuri, scrie cod, răspunde la întrebări și multe altele.

Întrebări frecvente

Ce sunt extensiile Chrome bazate pe AI?

Extensiile Chrome bazate pe AI sunt add-on-uri sau mici module software concepute pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului și funcționalitatea browserului web Chrome folosind tehnologii ce includ inteligența artificială.

Cum pot folosi extensiile Chrome bazate pe AI?

Pentru a utiliza extensiile Chrome bazate pe AI, trebuie să instalezi extensia dorită din Chrome Web Store și să o activezi în browser-ul tău Chrome. După instalare, poți accesa funcțiile și caracteristicile oferite de extensie.

Care sunt beneficiile utilizării extensiilor Chrome bazate pe AI?

Utilizarea extensiilor Chrome bazate pe IA poate îmbunătăți semnificativ productivitatea și eficiența. Aceste extensii pot automatiza sarcinile repetitive, oferi sugestii de scriere și îmbunătăți experiența generală online.

Oferă extensiile Chrome bazate pe AI siguranță în utilizare?

Majoritatea extensiilor Chrome bazate pe IA sunt dezvoltate de companii de încredere și prezintă siguranță. Cu toate acestea, este recomandat să verifici permisiunile acordate de extensie și să descarci extensiile doar din surse de încredere.

Citește și: Cele mai bune instrumente A.I. generatoare de conținut video

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top