open ai

OpenAI plănuiește actualizări majore pentru a atrage dezvoltatorii cu costuri mai mici

Conform Reuters, OpenAI intenționează să introducă luna viitoare actualizări majore pentru dezvoltatori pentru a face mai ieftină și mai rapidă crearea de aplicații software bazate pe modelele sale de inteligență artificială, în încercarea producătorul ChatGPT de a convinge mai multe companii să îi folosească tehnologia.

Actualizările includ adăugarea de memorie de stocare la instrumentele sale pentru dezvoltatori pentru utilizarea modelelor de inteligență artificială. Acest lucru ar putea, teoretic, reduce costurile pentru producătorii de aplicații de până la 20 de ori, abordând astfel preocuparea majoră a partenerilor ale căror costuri de utilizare a modelelor puternice ale OpenAI s-ar putea acumula rapid, în timp ce încearcă să construiască afaceri durabile prin dezvoltarea și vânzarea de software A.I..

De asemenea, compania intenționează să prezinte noi instrumente, cum ar fi API-uri vision, care vor permite dezvoltatorilor să creeze aplicații cu capacitatea de a analiza imagini și de a le descrie, cu potențiale cazuri de utilizare în domenii de la divertisment la medicină.

Noile caracteristici marchează ambiția companiei de a se extinde dincolo de consumatorul obișnuit și de a oferi, de asemenea, o platformă de succes pentru dezvoltatori, așa cum și-a imaginat directorul său executiv Sam Altman. Compania a trudit într-o relativă obscuritate în afara industriei de tehnologie ca organizație non-profit cofondată de Elon Musk și Altman în 2015. Musk nu deține în prezent o participație în cadrul companiei.

Se așteaptă ca noile caracteristici să fie prezentate în cadrul primei conferințe a dezvoltatorilor OpenAI, care va avea loc pe 6 noiembrie la San Francisco, au declarat sursele Reuters. Acestea sunt concepute pentru a încuraja companiile să folosească tehnologia OpenAI pentru a construi chatbots cu inteligență artificială și agenți autonomi care pot îndeplini sarcini fără intervenție umană.

CITEȘTE ȘI
Panică la Google: amenință ChatGPT afacerile celui mai mare motor de căutare?

Deocamdată, OpenAI a refuzat să comenteze.

developer
Foto generată cu Adobe Firefly

OpenAI are în vedere creșterea fulminantă a veniturilor

Compania a intrat pe scenă în noiembrie anul trecut, când a lansat ChatGPT, atrăgând sute de milioane de oameni să încerce chatbotul care răspunde la întrebări și comenzi în moduri asemănătoare cu cele umane, transformându-l într-una dintre aplicațiile de consum cu cea mai rapidă creștere din lume.

OpenAI are speranțe mari în ceea ce privește creșterea vânzărilor. După cum a relatat prima dată Reuters în decembrie anul trecut, directorii OpenAI se așteaptă să încheie acest an cu venituri de 200 de milioane de dolari și de 1 miliard de dolari până în 2024.

Recent, compania s-a confruntat cu unele dificultăți în a curta persoane din afară pentru a construi afaceri folosind tehnologia sa. A face OpenAI indispensabilă pentru alte companii care construiesc aplicații se numără printre cele mai importante obiective strategice pentru Altman.

El s-a întâlnit cu dezvoltatorii, exprimându-și dorința de a construi un nou ecosistem bazat pe modelele OpenAI, care este acum încorporat în nenumărate aplicații, de la DoorDash la asistentul de scriere Jasper.

Lansarea planificată a așa-numitului API (Application Program Interface) cu stare va face mai ieftină crearea de aplicații de către companii, prin memorarea istoricului conversațiilor din cadrul solicitărilor. Acest lucru ar putea reduce în mod dramatic cantitatea de utilizare pentru care dezvoltatorii trebuie să plătească. În prezent, procesarea unui document de o pagină cu ajutorul GPT-4 ar putea costa 10 cenți, în funcție de lungimea și complexitatea datelor de intrare și de ieșire, potrivit prețurilor de pe site-ul OpenAI.

O altă actualizare, vision API, ar permite oamenilor să construiască software care poate analiza imagini, la câteva săptămâni după ce funcția a devenit disponibilă pentru utilizatorii ChatGPT. Oferirea acestui instrument dezvoltatorilor marchează, de asemenea, un pas important al implementării de către OpenAI a așa-numitelor capacități multimodale, care procesează și generează diferite tipuri de medii în afară de text, cum ar fi imagini, audio și video.

CITEȘTE ȘI
ChatGPT ar putea ajuta la depistarea timpurie a bolii Alzheimer

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top