As if Nothing Happened

Vedete reînviate și îmbătrânite de inteligența artificială

Un proiect intitulat „As if Nothing Happened” (Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat) folosește inteligența artificială pentru a reda cum ar arăta astăzi vedetele care au avut parte de o moarte prematură.

Artiștii folosesc din ce în ce mai mult instrumente bazate pe inteligență artificială pentru proiectele lor creative. Alper Yesiltas, un artist din Istanbul, a postat numeroase imagini cu celebrități îmbătrânite în mod realist cu ajutorul inteligenței artificiale.

Una dintre colecțiile sale se numește „Young Age(d)” și folosește inteligența artificială pentru a îmbătrâni figuri cunoscute (și încă în viață) precum Greta Thunberg sau Justin Bieber.

În mod cert, însă, cea mai interesantă colecție a lui Yesiltas este „As If Nothing Happened” care imaginează cum ar arăta acum vedetele dispărute prematur.

Colecția îi include pe Steve Jobs, Freddie Mercury, rapperul Tupac Shakur sau Prințesa Diana. Cu permisiunea artistului aflat în viață, combinarea inteligenței artificiale pentru îmbătrânire realistă cu tehnologiile holografice ar putea reprezenta o modalitate prin care după moartea lui, acesta să își păstreze moștenirea continuând să-și încânte fanii vechi – și chiar pe unii noi – mult timp după ce au murit, prin realizarea de holograme.

Lucrările lui Yesiltas pot fi vizionate în persoană în cadrul expoziției „Digital Serendipity” de la Akbank Sanat până la 11 februarie 2023.

CITEȘTE ȘI
Getty Images lansează Generative AI, un generator de imagini bazat pe inteligența artificială

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top