chat gpt 4

Se lansează GPT-4 și promisiunea e că vom avea imagini și videoclipuri

Microsoft, unul dintre principalii investitori în startup-ul de Inteligență Artificială OpenAI a confirmat faptul că la jumătatea lunii martie vom face cunoștință cu noul model de limbaj, GPT-4.

Deși multe dintre noutățile tehnice vor fi păstrate până la anunțul oficial, cei de la Redmond au avansat deja un detaliu cheie: GPT-4 va fi multimodal. Ce înseamnă pentru un model lingvistic să fie multimodal? Practic, el poate interpreta atât text, cât și imagini. Versiunea anterioară, care dă viață ChatGPT, este capabilă să producă doar texte.

Prin urmare, cu GPT-4, ar fi posibil să se genereze texte, imagini și chiar videoclipuri. Andreas Braun, director de tehnologie la Microsoft Germania, a vorbit despre acest lucru, confirmând semi-oficial lansarea lui GPT-4: „Vom prezenta GPT-4 săptămâna viitoare. Vom avea modele multimodale care vor oferi posibilități complet diferite. De exemplu, videoclipuri”.

Braun a descris GPT-4 ca fiind o schimbare de joc pentru sectorul inteligenței artificiale, deoarece modelul lingvistic va face încă un pas pentru a se apropia de capacitatea de interpretare umană. Cu toate acestea, evident, mai are încă un drum lung de parcurs pentru a o egala.

Un alt beneficiu al GPT-4 ca limbaj multimodal este faptul că poate gestiona intrarea și ieșirea de date în diferite limbi. Transferând această posibilitate la ChatGPT, ai putea face solicitarea în spaniolă, dar textul generat să fie în engleză. O noutate de mare ajutor și pentru instrumentele de traducere.

Cei de la Microsoft reiterează faptul că impactul ChatGPT în viața de zi cu zi a atâtor oameni este similar cu cel provocat de iPhone în urmă cu mai bine de un deceniu. Cu toate acestea, popularitatea chatbot-ului nu a oprit aspirațiile sale de a continua să îmbunătățească modelul lingvistic care îl face posibil. De aici și atenția deosebită pe care o dedică prezentării GPT-4.

CITEȘTE ȘI
Open AI a anunțat lansarea GPT-4 Turbo

De asemenea, compania condusă de Saya Nadella a precizat că GPT-4 nu apare pentru a fura locurile de muncă ale oamenilor. Cu precădere ale celor care lucrează în presa scrisă. Scopul principal este de a simplifica sau îmbunătăți munca acestora. „Nu este vorba despre înlocuirea locurilor de muncă, ci despre a face sarcini repetitive într-un mod diferit de cel de până acum”.

De altfel, Microsoft recomandă companiilor să își instruiască angajații cu privire la adoptarea inteligenței artificiale în viața profesională. „Descrierile tradiționale ale locurilor de muncă se schimbă. Apar profesii noi și interesante ca urmare a îmbogățirii noilor posibilități”, a comentat Marianne Janik, director al Microsoft Germania.

[mwai_chat]

Citește și: Cele mai bune alternative la ChatGPT

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top