Microsoft vrea să adauge ChatGPT la Bing

Microsoft vrea să adauge ChatGPT la Bing, motorul său de căutare

Conform The Information, Microsoft Corp. se pregătește să adauge chatbotul ChatGPT de la OpenAI la motorul său de căutare Bing, în încercarea de a atrage utilizatorii de la rivalul Google.

Microsoft mizează pe faptul că răspunsurile mai conversaționale și contextuale la interogările utilizatorilor vor cuceri utilizatorii aflați în căutare pe Internet, prin furnizarea de răspunsuri de mai bună calitate, dincolo de link-uri.

Compania cu sediul în Redmond, Washington, ar putea lansa funcția suplimentară în următoarele câteva luni, dar încă studiază atât acuratețea chatbot-ului, cât și rapiditatea cu care poate fi inclus în motorul de căutare. Lansarea preliminară ar putea fi un test limitat la un grup restrâns de utilizatori.

Producătorul de software, al cărui serviciu Bing este cu mult în urma lui Google, principalul motor de căutare pe Internet, a testat ChatGPT timp de mai multe luni, planurile Microsoft fiind raportate anterior de către The Information.

OpenAI, compania de cercetare în domeniul inteligenței artificiale, susținută de o investiție de 1 miliard de dolari din partea Microsoft, a lansat public ChatGPT în noiembrie 2022. Capacitatea chatbotului de a genera orice, de la rețete de cocktailuri la eseuri școlare cu aspect autentic, l-a catapultat în lumina reflectoarelor, căpătând rapid un succes uriaș.

Problema este că serviciul de inteligență artificială oferă uneori informații incorecte, sub aspectul unei adevărate autorități de încredere. Directorul executiv al OpenAI, Sam Altman, a declarat într-un tweet despre ChatGPT luna trecută că este „o greșeală să te bazezi pe el pentru orice lucru important”. Cu toate acestea, unii analiști și experți au sugerat că abilitatea sa de a rezuma datele disponibile în mod public îl poate transforma într-o alternativă credibilă la căutarea Google și la lista de linkuri generate de căutări. Cu atât mai mult cu cât anul acesta se preconizează lansarea GPT-4, care va fi mult mai puternic și mai precis ca GPT-3.

CITEȘTE ȘI
Google schimbă algoritmul și începe lupta împotriva conținutului generat de AI

Luna trecută, angajații Google i-au întrebat pe CEO-ul Sundar Pichai și pe șeful de cercetare AI, Jeff Dean, despre amenințarea pe care o reprezintă chatbotul pentru Google.

Google lucrează în continuare la o tehnologie similară – sistemul LaMDA – sau Modelul lingvistic pentru aplicații de dialog, dar are rețineri în lansarea acestuia din cauza riscului legat de apariția erorilor informaționale, au CEO-ul Google, Sundar Pichai, și șeful de cercetare AI, Jeff Dean. Cu toate acestea, Pichai și conducerea companiei au mobilizat echipe de cercetători din cadrul Google pentru a răspunde la provocarea lansată de ChatGPT, declarând situația drept o amenințare de „cod roșu”, după cum a relatat New York Times.

Momentan, Microsoft a refuzat să comenteze informația privind integrarea ChatGPT în motorul de căutare Bing, iar OpenAI, de asemenea, nu a răspuns solicitarii privind eventualele comentarii. Noi am întrebat ChatGPT ce s-ar întâmpla dacă Bing l-ar integra în serviciul său și dacă acest lucru ar amenința poziția Google. Iată ce ne-a răspuns:

chat gpt bing

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top