instrumente AI pentru a scrie cărți

Cele mai bune instrumente AI pentru a scrie cărți

În plină revoluție a inteligenței artificiale, piața a fost inundată de o multitudine de instrumente software de scriere. Însă nu toate acestea sunt făcute pentru complexa sarcină de a fi autor de carte. Practic, nu cu toate poți scrie cărți sau povești izvorâte din „mintea” inteligenței artificiale. Chiar dacă în aparență au această capacitate, multe din aceste instrumente nu produc calitatea dorită sau pur și simplu nu sunt adaptate pentru profunzimea și coerența narativă necesare pentru a scrie o carte.

În această mare de instrumente, există însă câteva care se remarcă cu adevărat. Aceste excepționale tool-uri cu care poți scrie cărți cu ajutorul AI nu numai că încorporează tehnologie de ultimă oră, dar oferă și interfețe intuitive. Ele sunt pregătite să redefinească ceea ce înseamnă să îmbini creativitatea și eficiența în activitatea de autor, asigurând calitatea conținutului fără a compromite esența povestirii. În cele ce urmează vom vedea care sunt cele mai bune instrumente AI pentru a scrie cărți.

Cum să alegi cel mai bun instrument AI pentru a scrie cărți

instrumente AI pentru a scrie cărți

Pentru a selecta instrumentul ideal pentru scrierea de cărți cu ajutorul inteligenței artificiale este nevoie de o înțelegere profundă a capacităților acestuia. Pentru a fi sigur că instrumentul îți îmbunătățește cu adevărat procesul de scriere, caută aceste caracteristici esențiale:

Personalizare și control: Caută instrumente care oferă opțiuni solide de personalizare. Capacitatea de a dicta stilurile de scriere, tonul și temele este neprețuită. Este esențial ca rezultatul AI să poată fi modelat pentru a se potrivi cu vocea ta unică și cu intenția creativă.

Generarea elementelor: Instrumentele AI avansate pot genera și stoca în mod autonom elemente cheie ale unei cărți – personajele, decorurile și obiectele. Această funcționalitate ajută la crearea unei narațiuni coerente și detaliate.

Capacități de descriere a scenei: Iscusința unui instrument AI de a reda scene pline de viață este în mod cert un avantaj. Verifică faptul că instrumentul poate descrie scenele folosind detalii senzoriale și chiar să creeze metafore poetice pentru a da viață narațiunii.

Vizualizarea capitolelor: Capacitatea de a vizualiza și de a organiza capitolele poate simplifica procesul narativ. Această caracteristică asigură fluiditatea poveștii și ajută la urmărirea progresiei intrigii.

Cercetare și verificare a faptelor: Instrumentul ar trebui să fie echipat pentru a efectua în mod autonom documentări și verificări ale faptelor. În acest fel, conținutul creat se bazează pe acuratețe și credibilitate.

Interfață intuitivă pentru utilizator: O interfață prietenoasă și intuitivă poate face diferența între o scriere fără probleme și întreruperi frustrante. Optează pentru instrumente simple și cu care se lucrează ușor.

Capacități de colaborare: Dacă procesul de scriere implică colaborarea cu coautori sau editori, instrumentul ar trebui să faciliteze partajarea și editarea ușoară a conținutului. Funcțiile de colaborare asigură efectuarea fără probleme a muncii în echipă.

În urma unui proces de documentare, am selectat următoarele instrumente AI pentru scrierea de cărți:

Sudowrite

Sudowrite

Sudowrite este un program de scriere cu ajutorul inteligenței artificiale, conceput pentru a simplifica procesul de scriere a romanelor. Utilizează algoritmi de procesare a limbajului natural și de învățare automată pentru a asista scriitorii prin sugerarea de cuvinte cheie relevante, sinonime și alte sfaturi de scriere.

De asemenea, Sudowrite oferă informații despre modul în care reacționează cititorii la conținutul scris, ajutându-i pe autori să își înțeleagă publicul și să facă modificările necesare. Cu interfața intuitivă a Sudowrite, scriitorii pot crea rapid schițe, descrieri de personaje și intrigi pentru povești fantastice.

Caracteristicile de top oferite de Sudowrite:

 • Dispune de sugestii automate de cuvinte cheie pentru a face scrierea romanelor mai rapidă și mai ușoară.
 • Utilizează mai multe variante ale algoritmului ChatGPT și o varietate de procesoare narative brevetate ca bază de scriere AI.
 • Oferă romancierilor aspiranți o perspectivă asupra reacțiilor potențialilor cititori, ajutându-i pe autori să își înțeleagă mai bine publicul.
 • Are o interfață software de scriere de romane AI ușor de utilizat pentru crearea rapidă a poveștilor (trebuie doar să editezi totul foarte mult).
 • Dispune de o bibliotecă cuprinzătoare de resurse și sfaturi pentru a te ajuta să înveți rapid cum să îl utilizezi. Există, de asemenea, numeroase grupuri de Facebook, comunități și tutoriale online.
 • Sudowrite funcționează în aproape toate limbile și se va sincroniza cu limba pe care o folosești atunci când tastezi.

Prețuri Sudowrite

Sudowrite poate fi încercat gratis și are trei planuri tarifare, ce pot fi plătite lunar sau anual (până la 50% reducere):

CITEȘTE ȘI
Cele mai bune instrumente text-to-speech bazate pe inteligența artificială

Hobby and student – 19 $, 30.000 cuvinte AI / lună

Professional – 29 $, 90.000 cuvinte AI / lună

Max – 129 $, 300.000 cuvinte AI / lună

Squibler

squibbler

Squibler se distinge ca un instrument de scriere de cărți bazat pe inteligență artificială, care îmbină funcționalitatea bogată cu un design centrat pe utilizator. Squibler îi ajută pe autori să creeze narațiuni detaliate, excelând în special prin capacitățile sale de descriere a scenelor. Acest lucru le permite scriitorilor să creeze fără efort medii imersive, făcând ca poveștile să se simtă tangibile și vii.

Capacitățile lui Squibler se extind dincolo de simpla scriere asistată de AI. Instrumentele sale robuste de gestionare a proiectelor se îmbină perfect cu urmărirea obiectivelor, permițându-le autorilor să mențină o direcție clară în demersurile lor creative.

Colaborarea este o joacă de copii cu Squibler, facilitând conexiuni ușoare cu coautori sau editori pentru proiecte colective. Adaptat la nevoile autorului modern, Squibler include funcții precum modul dark și ecranul divizat, îmbunătățind experiența de scriere. Flexibilitatea instrumentului este evidentă prin opțiunea de descărcare în diverse formate, răspunzând nevoilor de publicare. În plus, funcția de elemente a lui Squibler oferă o abordare sistematizată pentru a genera componente narative cheie, cum ar fi personaje și decoruri, și pentru a le folosi la crearea de scene și capitole de carte.

De asemenea, creatorii instrumentului au lansat recent o funcție de generare de imagini AI, care permite scriitorilor să creeze elementele vizuale ale cărții direct din Squibler.

În plus, Squibler se remarcă prin simplificarea proceselor complicate, cum ar fi intriga și dezvoltarea personajelor. Atât scriitorii începători, cât și cei experimentați vor găsi în el o soluție cuprinzătoare, funcțiile sale făcând ideea de scriere a cărții nu doar mai ușoară, ci și mai bogată.

Prețuri Squibler

Squibler oferă două planuri. Unul dintre acestea este gratuit, în cadrul lui beneficiind de 6000 cuvinte AI generate lunar, la care se adaugă 5 imagini gratuite.

Celălalt plan costă 20 $ / lună (16 $ la plata anuală) și include un numpr nelimitat de cuvinte și imagini generate.

Novel AI

novel ai

Dacă ești un scriitor de ficțiune care caută ajutor pentru a genera idei de povești, atunci NovelAI s-ar putea dovedi instrumentul perfect.

Algoritmii NovelAI imită scrisul uman pe baza datelor pe care le introduci, astfel încât oricine, indiferent de nivel, poate folosi terenul de joacă al procesării limbajului natural pentru a produce povești uimitoare.

Având la dispoziție o mare varietate de genuri din care poți alege, îl vei găsi cu ușurință pe cel potrivit pentru povestea ta. În plus, acest instrument de scriere AI oferă sfaturi utile legate de intrigi de poveste, personaje și decoruri. Dacă ai un autor preferat al cărui stil îl admiri, NovelAI te va ajuta să scrii în același stil.

Cu AI Modules, poți accesa o gamă de stiluri de scriere, de la clasic la modern, sau chiar poți antrena software-ul cu propriile preferințe.

Aplicația NovelAI folosește inteligența artificială pentru a genera noi intrigi, personaje și fundaluri de poveste pe baza instrucțiunilor pe care le introduci, în plus, poți primi feedback de la alți utilizatori cu privire la lucrările în curs. De asemenea, dacă ai un plan plătit, ai acces la instrumentele de generare de imagini AI.

Poți folosi editorul de teme pentru a personaliza fonturile, dimensiunile și schema de culori în orice moment, în plus, munca este criptată în siguranță pe serverele tool-ului, astfel încât ai acces exclusiv.

Prețuri Novel AI

Novel AI oferă 4 planuri tarifare:

Paper – Gratuit – acces la Kayra, cel mai bun povestitor al instrumentului, plus 100 de generații de text gratuite și 6144 jetoane de memorie

Tablet – 10 dolari/lună – acces la Kayra, plus generări de text nelimitate, 3072 jetoane de memorie și o mulțime de caracteristici suplimentare, între care generarea de imagini AI.

Scroll – 15 $/lună – acces la Kayra, plus generări nelimitate de text, 6144 jetoane de memorie și multe alte avantaje suplimentare, între care generarea de imagini AI.

Opus – 25 $/lună – acces la Kayra, plus generări nelimitate de text, 8192 jetoane de memorie și multe alte avantaje suplimentare, între care generarea de imagini AI.

Plot Factory

plot factory

Plot Factory este un vis pentru scriitorii care doresc să utilizeze inteligența artificială și alte instrumente pentru a dezvolta o idee de roman. Cu toate acestea, Plot Factory funcționează diferit față de alte generatoare de povești AI – este construit pentru a te ajuta să creezi intrigi și schițe de povești. Indiferent dacă scrii o povestire sau o nuvelă, Plot Factory îți va crea coloana vertebrală a acesteia astfel încât să poți merge mai departe cu cea mai mare încredere.

CITEȘTE ȘI
Cele mai bune servicii de traducere bazate pe Inteligența Artificială (A.I.)

Între cele mai importante caracteristici-cheie ale lui Plot Factory se numără:

 • Dulapul digital pentru salvarea detaliilor despre universul poveștii, personaje, locuri etc.
 • Vizualizări de scriere, astfel încât să te poți concentra pe scene individuale și să le poți muta rapid în cadrul unui capitol.
 • Generatoare de nume și schițe AI pentru a alunga blocajul scriitorului
 • Narațiune AI a poveștii, astfel încât să poți asculta povestea audio și să prinzi ceea ce nu ai putut prin citirea propriei scrieri

Principalul argument al Plot Factor este capacitatea sa de a menține contextul și coerența pe parcursul întregii opere. Acesta stochează toate detaliile esențiale care dau sens unei povești folosind una dintre numeroasele sale funcții (Universe Notebook, Place Keeper, Character Lists și Object Library). Stocarea acestora îi ajută pe scriitori să rămână consecvenți în timp ce dezvoltă o poveste.

Astfel, Plot Factory este un instrument excelent pentru scenariștii și romancierii care au nevoie de o abordare structurată a povestirii, dar este ușor de folosit și de către scriitorii începători. Interfața de utilizare este ușor învechită, dar dacă acest lucru nu te deranjează, vei avea numai beneficii de pe urma acestui instrument de organizare a poveștilor.

Prețuri Plot Factory

Plot Factory oferă patru planuri tarifare:

Basic – Gratuit, include o poveste, un univers și 250 cuvinte narative / zi

Hobbyist – 9 $ / lună (90 $ / an), include povești și universuri nelimitate și 1000 cuvinte / zi

Enthusiast – 14 $ / lună (140 $ / an) include tot ce are planul Hobbyist plus alte caracteristici și cuvinte nelimitate

Novelist – 19 $ / lună (190 $ / an), include tot ce ai în Enthusiast, plus alte caracteristici interesante, între care posibilitatea de a exporta povestea în format mp3.

ProWritingAid

ProWriting Aid

ProWritingAid include numeroase funcții concepute pentru a te ajuta să vă duci un roman de la faza de schiță la produsul final. Nu numai că are un generator de nume de personaje foarte util, dar are și șabloane pentru fiecare capitol, astfel încât să fii sigur că atingi toate punctele cheie ale intrigii.

De asemenea, nu trebuie să-ți faci griji că dialogurile vor suna greoi sau că personajele par unidimensionale: asistentul de scriere AI te va ajuta să editezi lucrarea pentru a avea o calitate maximă a acesteia.

Caracteristicile principale ale ProWritingAid:

 • Te ajută să identifici și să corectezi greșelile gramaticale, asigurându-te că produci conținut scris în mod profesionist.
 • Evidențiază zonele în care este posibil să fi folosit fraze repetitive sau clișee, oferind un stil de scris original.
 • Oferă sugestii de cuvinte și formulări alternative, ajutându-te să găsești modalitatea perfectă de a-ți exprima ideile.
 • Verifică ortografia și punctuația, economisind timp și efort.

Pe scurt, ProWriting Aid este un instrument indispensabil pentru oricine dorește să scrie un roman. Software-ul său de scriere AI vă te ajută să scrii mai repede, mai bine și cu mai puține erori.

Prețuri ProWritingAid

Există două planuri, primul dintre ele fiind gratuit. În cadrul acestuia, ai acces la 500 cuvinte pe zi, 10 refrazări și utilizare exclusiv online.

Planul de Premium costă 10 $ / lună și are generări nelimitate, fiind disponibilă și varianta de desktop, plus alte caracteristici interesante.

Scrivener

Scrivener

Scrivener este o opțiune excelentă pentru cei care doresc să scrie un roman. Este simplu de utilizat, permițând urmărirea ideilor și personajelor. De asemenea, poți utiliza Scrivener pentru a formata romanul pentru diferite edituri. Iar dacă te împotmolești, ai la dispoziție o mulțime de resurse care să te ajute să te descurci.

Printre caracateristicile de top ale lui Scrivener se numără următoarele:

 • Oferă posibilitatea de a-ți organiza gândurile și ideile într-un mod atractiv din punct de vedere vizual. Acest lucru este util atunci când încerci să faci brainstorming sau să schițezi povestea.
 • Îți permite să urmărești personajele și poveștile lor, locațiile și intriga. Acest lucru este deosebit de util atunci când scrii o poveste complexă cu mai multe fire de legătură.
 • Scrivener are un procesor de text încorporat, util pentru a pune gândurile pe „hârtie”. Iar dacă trebuie să faceți documentare, Scrivener te poate ajuta.
CITEȘTE ȘI
7 instrumente AI de planificare a călătoriei, pentru itinerarii spectaculoase

Pe scurt, Scrivener este un instrument incredibil de util pentru oricine dorește să scrie un roman, fiind excelent pentru brainstorming, schițe, organizare și documentare.

Prețuri Scrivener

Prețul lui Scrivener depinde de platforma pe care o utilizezi: iOS sau Windows, fiindcă Scrivener este un software pe care trebuie să-l descarci și să-l instalezi pe dispozitivul tău, fiind de tip „one time buy” – plătești o dată și îl ai pentru totdeauna, fără taxe lunare și abonamente

Costul pentru o singură platformă (macOS sau Windows) este de 69,99 $.

Scrivener pentru iOS (iPad, iPhone, iPod Touch) este de 23,99 $.

Sassbook

sassbook

Sassbook se dovedește a fi un instrument important pentru scrierea de cărți cu ajutorul inteligenței artificiale. Tool-ul include o gamă dinamică de genuri pentru cei care doresc să folosească AI-ul pentru a scrie o carte, iar Sassbook poate produce, totodată, idei proaspete, aisigurându-i pe utilizatpri că obțin un produs care se potrivește perfect cu narațiunea lor.

Printre caracteristicile de bază ale lui Sassbook se numără:

 • Oferă un sistem structurat în care autorii pot expune evenimentele, personajele și locațiile, menținând coerența intrigii și asigurând o călătorie narativă fără cusur.
 • Menține focusul, reamintindu-le autorilor obiectivele și asigurându-se că acestea se aliniază cu obiectivele lor de scriere.
 • Consumă conținut de text mult mai eficient cu ajutorul software-ului AI generator de rezumate. Reutilizează conținutul textului prin parafrazare și rescriere cu instrumentul online AI Paraphrasing.
 • Îmbunătățește experiența procesului de scriere. Are o interfață prietenoasă, cuplată cu funcții inovatoare și nu numai că simplifică scrierea, dar aduce și emoția de a fi martor la rezultatul final, gata de prezentat cititorilor.

Prețuri Sassbook:

Sassbook are trei planuri tarifare, toate incluzând AI Writer și AI Story Writer:

Gratuit – 50 cuvinte / generare, dar zero credite API.

Standard – 39 $ / lună, credite API de 15 $ lunar, 70 cuvinte pe generare.

Premium – 59 $ / lună, credite API de 25 $ lunar, 100 cuvinte pe generare.

Jasper AI (fost Jarvis)

jasper ai

Jasper AI este unul dintre cele mai populare instrumente software de scriere AI de pe piață și chiar dacă nu e axat pe scrierea de romane sau povestiri, el merită menționat în această categorie fiind o alegere excelentă pentru generarea de idei, scriere, editare și corectare.

Având o mulțime șabloane, rețete, tonuri de voce și instrumente de scriere, Jasper îți poate transforma ideile în articole cu drepturi depline, postări pe blog, postări pe rețelele de socializare și cărți atât de ficțiune, cât și de non-ficțiune.

Este simplu de utilizat și singura curbă de învățare reală este înțelegerea modului în care gândește mașina AI, care poate fi descoperită doar prin încercări repetate.

Deși nu se promovează ca fiind un software de scriere AI special pentru romancieri, cuvintele nelimitate generate de AI pe lună din planul de tarifare Teams și utilizarea funcției „document de formă lungă” îl fac un instrument util pentru conținutul textelor lungi.

Recent, Jasper a adăugat și funcționalitatea de a crea imagini generate de AI, caracteristică intitulată Jasper Art. Practic, de acum îi poți cere lui Jasper să creeze orice imagine generată de AI la alegere, prin simpla introducere a unor cuvinte cheie. O funcție excelent pentru coperțile sau ilustrațiile de cărți.

Prețuri Jasper AI:

Jasper AI are trei planuri tarifare.

Business – prețul se negociază cu departamentul de vânzări

Creator – 49 $ / lună (39 $ dacă plătești anual) – include cuvinte nelimitate și toate caracteristicile de bază, șabloanele etc

Teams – 125 $ / lună (99 $ dacă plătești anual) – include cuvinte nelimitate generate de AI, plus acces la documente de lungă durată și la funcția avansată „Jasper command”, esențială pentru romancieri.

Fiecare plan include 7 zile de free trial în care poți testa produsul.

Concluzie

Acestea sunt cele mai bune instrumente AI pentru a scrie cărți. Fie că vrei să concepi un roman, o poveste pentru copii sau o povestire scurtă, poți apela cu încredere la aceste soft-uri care funcționează în baza inteligenței artificiale. Desigur, pentru a avea la final o lucrare de calitate, e necesar să editezi și să intervii pe texte, dându-le o formă cât mai „umană” și mai personală. AI-ul nu te va face scriitor, și nu-ți vei putea aroga acest merit, dar te poate ajuta să depășești blocajele, să-ți genereze idei și să-ți organizeze munca de scriitor în cel mai bun mod cu putință.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top