ai free tools

9 instrumente AI gratuite

În era digitală în continuă evoluție, Inteligența Artificială (AI) devine tot mai accesibilă și mai puternică, transformând modul în care interacționăm cu tehnologia și resursele din jurul nostru. Cu ajutorul AI, oportunitățile de inovație și eficiență sunt la îndemâna noastră, iar acest lucru nu trebuie să vină cu un preț prohibitiv. Din fericire, există numeroase instrumente AI gratuite care pun puterea inteligenței artificiale la dispoziția creatorilor, dezvoltatorilor și pasionaților de tehnologie, fără a necesita investiții financiare semnificative. Am trecut în revistă 9 instrumente Ai gratuite, care să-ți fie utile în activitățile de zi cu zi:

Generare de artă AI

adobe firefly

Unul dintre cele mai interesante instrumente AI prezentate în videoclip este generarea de artă AI. Aplicația Firefly de la Adobe, este în prezent în versiune beta și poate fi utilizată gratuit. Această aplicație îți permite să generezi imagini bazate pe texte introduse de utilizator. Poți introduce o propoziție descriptivă și aplicația va genera o imagine bazată pe acea descriere. Aplicația oferă opțiuni de filtrare pentru a personaliza imaginile generate, fiind o modalitate minunată de a crea artă originală folosind inteligența artificială.

Generator de nume de afaceri

namelix

Dacă ai o afacere și ai nevoie de un nume potrivit, poți utiliza un generator de nume de afaceri bazat pe inteligența artificială. Unul dintre exemplele gratuite este Namelix. Această aplicație vă permite să introduceți cuvinte-cheie care descriu afacerea sau produsul dvs., iar apoi generați nume de afaceri în funcție de acele cuvinte-cheie. Aplicația oferă, de asemenea, opțiuni de stil și nivel de aleatoriu pentru a obține rezultate personalizate. Este o modalitate excelentă de a veni cu un nume creativ și distinctiv pentru afacerea dvs.

CITEȘTE ȘI
Cum să scrii poezii cu inteligența artificială. Trei site-uri pentru poeții A.I.

Motor de căutare AI

perplexity

Există un motor de căutare bazat pe inteligența artificială numit Perplexity. Acest motor de căutare își propune să ofere răspunsuri și informații relevante bazate pe întrebările utilizatorilor. Spre deosebire de motoarele de căutare tradiționale, Perplexity furnizează rezultatele cu sursele citate, ceea ce îl transformă într-un excelent instrument AI pentru cercetare și studiu. Poți introduce întrebări în motorul de căutare și acesta îți va furniza răspunsuri concise și verificate. Este un instrument util pentru a găsi rapid informații relevante și de încredere.

Instrument de design pentru prezentări AI

gamma

Dacă ai nevoie de ajutor în crearea prezentărilor, un instrument util este Gamma. Această aplicație îți permite să creezi prezentări, memouri și documente folosind inteligența artificială. Gamma vine cu o varietate de șabloane și categorii pentru a te ajuta să creezi prezentări profesionale într-un mod mai rapid și mai eficient. De asemenea, poți personaliza designul și poți descărca prezentările create în diferite formate. Este un instrument excelent pentru profesioniști și studenți care au nevoie de ajutor în crearea unor prezentări de impact.

Creator de imagini de la Microsoft

bing images

Un alt instrument util este creatorul de imagini Bing, de la Microsoft. Această aplicație îți permite să creezi imagini gratuite folosind inteligența artificială. Poți introduce o descriere detaliată a imaginii dorite și aplicația va genera automat o imagine pe baza descrierii. Este o modalitate simplă și rapidă de a obține imagini personalizate fără a fi nevoie să ai abilități avansate în design și grafică.

Generator de design grafic de la Microsoft

designer

Pentru cei care au nevoie de design grafic, un instrument util este generatorul de design grafic de la Microsoft. Această aplicație îți permite să creezi designuri pentru postări pe rețelele de socializare, invitații, ilustrații și multe altele folosind inteligența artificială. Poți introduce o cerere detaliată a designului dorit și aplicația va genera automat designul în funcție de acea cerere.

CITEȘTE ȘI
Ce este GPT-4, care sunt diferențele față de GPT-3 și cât costă

Chat cu orice document PDF

chat pdf

Dacă ai nevoie de asistență în căutarea informațiilor în documente PDF, poți utiliza aplicația Chat PDF. APrin această aplicație poți încărca orice document PDF, adresând întrebări legate de conținutul său. Aplicația furnizează răspunsuri bazate pe informațiile disponibile în PDF și reprezintă o modalitate rapidă și eficientă de a căuta și găsi informațiile relevante dintr-un document PDF fără a fi nevoie să citești întregul conținut.

Colorizare a fotografiilor alb-negru

colorize

Dacă ai fotografii alb-negru și dorești să le dai culoare, utilizează aplicația Palette. Această aplicație utilizează inteligența artificială pentru a coloriza fotografiile alb-negru. Puteți încărca fotografiile de pe computerul dvs. sau puteți trage și plasa fotografiile pe pagina aplicației. Palette vă oferă opțiuni pentru a personaliza culorile rezultate și puteți descărca fotografiile colorizate în diferite formate. Este o modalitate ușoară și rapidă de a transforma fotografiile alb-negru în imagini pline de culoare.

Asistent al elevilor pentru teme de casă

socratic

Pentru elevi, există o aplicație numită Socratic care poate ajuta cu temele și problemele școlare. Această aplicație, dezvoltată de Google, îți permite să fotografiezi temele cu telefonul, furnizând apoi răspunsuri și explicații vizuale pentru diverse subiecte, inclusiv știință și matematică. Este un instrument util pentru elevii care au nevoie de ajutor suplimentar în înțelegerea și rezolvarea problemelor.

Citește și: 8 instrumente de Inteligență Artificială cu care poți face bani

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top